Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Pirovac: Čisteći kuću domaćica pronašla zaboravljene bombe, eksploziv i metke

Pirovac:
Čisteći kuću domaćica pronašla zaboravljene bombe, eksploziv i metke

BombeU ponedjeljak je u Pirovcu mještanka policajcima predala 300 metaka raznih kalibara, tri ručne bombe i dva kilograma privrednog eksploziva. Arsenal je pronašla čisteći kuću.

– Predaju ovog oružja bilježimo kao pozitivan rezultat kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’, koja je održana 29. siječnja u Drnišu i 30. siječnja u Šibeniku. Građane, naime, i dalje pozivamo na neograničenu dragovoljnu predaju svih vrsta oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, i to bez sankcija. K tome, svim ljudima koji predaju oružje, s naše strane, jamčimo potpunu anonimnost – rekla nam je glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.
U konkretnom slučaju u Pirovcu, odmah po dojavi, pred kućom se pojavio automobil bez policijskih oznaka. Bombe, eksploziv i municiju iz kuće su u torbama iznijeli policajci u civilu, tako da ni najbliži susjedi nisu saznali da im se u neposrednoj blizini krila takva opasnost.  S obzirom da je tijekom čitavog rata Pirovac bio samo nekoliko kilometara udaljen od bojišnice i da je velik broj mještana bio u vojsci, za očekivati je da u mjestu, po tavanima, garažama i konobama ima još skrivenog ili zaboravljenog oružja.

Pirovac (3)

Policija: ‘Manje oružja, manje tragedija’ – predajte oružje bez sankcija

 ‘Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92′ – poziva policija.


VEZANE VIJESTI