Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Thompsonom po Grbinu!

Thompsonom po Grbinu!

Thompson - koncert u Šibeniku 383

U vremenu “Velikog brata”, morate znati – netko vas uvijek gleda. Ma što radili, ma gdje bili. Na tu je nezgodanciju modernog doba SDP-ov zastupnik, pače i šef saborskog Odbora za Ustav, Peđa Grbin, potpuno zaboravio. Pa se, bogme solidno pijan, dao uhvatiti okom kamere (mobitela) nekog marljivog gosta što je svjedočio Grbinovom razuzdanom “opuštanju”u jednom pulskom noćnom klubu, u noći sa subote na nedjelju. Per fin, naš je smjerni socijaldemokrat pustio glas i klub se zaorio Thompsonovom ratnom budnicom. Čavoglave u izvedbi SDP-ova čistokrvnog, karijernog političkog pastuha!

Veseli vikend “impozantnog” Grbina, željnog spontanog druženja kao terapije protiv velikih državnih obveza koje ga okupiraju, osvanuo je na naslovnici jedne domaće tiskovine. I vrlom Peđi pokvarili veselje.

– Ja sam pijana budala. Nimalo se ne ponosim time što je bilo. Više – manje se sjećam te noći. Najradije bi da se nikad nije dogodila – još mamuran, pravdao se novinarima zastupnik što se ,eto, dao malo od kraja. Ali, ta se noć dogodila, Grbin je preveć popio i preveć “neselektivno” pojao. Štoviše, nepoćudnog Thomsona. A vjerojatno mu to nije prvi put, ma što da je u svoju obranu tvrdio šefu Partije, jer, dovraga, kako bi tekst nenadmašne “himne” bojne iz Čavoglava znao da ga nije vježbao!?

Što li će reći svomu kolegi “izvan kontrole” predsjednik stranke Zoran Milanović? Hoće li biti ljutit, a znamo da to nije nimalo ugodno vidjeti ni čuti, ili će prijatelja dobrohodno potapšati po ramenu uz savjet da drugi put pazi? Gdje pije. I gdje pjeva. Osobito Čavoglave…

E, sad, dočim je prokazan pijani Grbin, na društvenim mrežama neki su se sjetili kako su Thomson i Čavoglave, svojedobno skupo stajali pravnicu s HRT-a.  Žena je, tko zna zašto i čime motivirana, u jedan sat iza ponoći, nazvala prijatelja ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i pustila mu, čak nije sama zapjevala, Čavoglave u originalu. I dobila, navodno, izvanredni otkaz. Jer da je počinila veliku materijalnu štetu na teret građana i ugleda kuće (zat HRT-a?!) kao javnog servisa (?!) Iako za njezin krimen, izvan javnog prostora, postoji tek jedan “oštećeni” svjedok… A žena je, kažu vrhunski profesionalac (što li ju je tako silno razljutilo…), k tome i teško bolesna. Navodno je svojim profesionalnim znanjem i iskustvom HRT-u uštedjela značajan novac (u nagodbama). Ali ni to je nije moglo eskulpirati u očima njezinog nadređenog. Bio je, kažu, neumoljiv. Pravnica je ostala bez posla. A Grbin? Vjerojatno će morati popiti “jezikovu juhu” od svog stranačkog šefa. Što drugo?

Nije riječ o Thompsonu ni o Čavoglavama. Problem je u ljudskom licemjerju. U dvostrukom moralu. Jer, da, Čavoglave su nedavno puštene i u dokumentarcu o domaćem rocku devedesetih, uz prikladno obrazloženje kako je tih ratnih godina, baš ta pjesma, podizala borbeni moral naših momaka na bojištu. Ali, čemu danas služe Čavoglave? Kakav moral danas podižu i potiču? Lažni! Agresivno poticanje na mržnju, nabrijavanje svjetonazorskih razlika. Jer da je tkogod drugi uhvaćen “in flagranti” s Thompsonom puna grla alkohola i nepoćudnih stihova, Peđa bi, vjerojatno, kao SDP-ova “moralna vertikala”, prvi grmio osudom takvog ispada kojega bi okvalificirao ustašoidnim govorom mržnje. A zapravo, ovdje je samo riječ o pijanstvu u kojemu se čovjek otima kontroli… Grbin je naučio da je Thompson na “crnoj listi”, ali ne razumije poruku Čavoglava u mirnodopsko vrijeme. Jer je u protivnom ni pijan ne bi zapjevao. I to je problem.

Baš kao što je problem kada šibenski biskup Ante Ivas s oltara recitira stihove Thompsonovih pjesama, s više emocionalnog naboja i temperamenta negoli Evanđelje. Ta, ipak su poslovni suradnici. Msgr. Ivas Thompsonov je ekskluzivni tekstopisac…Peđa Grbin (Foto Facebook - službena stranica) (2)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI