Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
IZDVOJENO / Sport
Nogometaš Tomo Šokota uspješan i bez lopte: Kod Žirja ulovio gofa od 40 kg

Nogometaš Tomo Šokota uspješan i bez lopte:
Kod Žirja ulovio gofa od 40 kg

U lovu na veliku ribu kod Žirja slavio je bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije. Najbolji strijelac Hrvatske nogometne lige iz 2001. godine štapom na ‘vertical jigging’ ulovio je gofa od skoro 40 kilograma. Još dvije ribe njegovoj su ribarskoj ekipi ispale s udice, ali Šokota je bio zadovoljan i s 1 prema 2. Ipak je igrao u gostima.

Nogometaš Tomo Šokota ulovio je gofa od skoro 40 kilograma (Foto Hrvoslav Pavić) (5)

Šokota (37) je isplovio je ribarskim brodom ‘Mako’, pod zapovjedništvom kapetana Vladimira Peze iz Jezera na Murteru.  Peteročlana ribarska ekipa lovila je južno od otoka Žirja. Vratili su se i ponosno se fotografirali s grabljivicom teškom gotovo 40 kilograma te davali izjave za više hrvatskih televizijskih kuća.

– Ovoliko televizijskih kamera nije me dočekivalo ni kad sam zabijao golove za Dinamo ili Benficu. Ali neka, drago mi je, da ljudi u Hrvatskoj i u inozemstvu vide kakvih sve riba ima u našemu moru – rekao je Šokota po iskrcavanju u jezerskoj ribarskoj luci.

– Što da vam kažem. Mi nogometaši rano završavamo karijeru. Rodom sam s Pašmana, tako da mi more nikad nije bilo strano, a ribolov mi na jedan drugi način zamjenjuje uzbuđenje s travnjaka. Drugačije je, ali se ipak adrenalinsko uzbuđenje u lovu i borbi s ovakvom ribom može usporediti sa zabijanjem gola. Samo što na moru sve traje dosta duže – rekao nam je Šokota.

Opisao je borbu s morskom mrcinom koja je trajala desetak minuta, tijekom kojih je u nekoliko navrata gof izvukao i po 50 metara najlona sa štapa. Na koncu se riba umorila i onda su je svi zajedno izvadili na palubu. – Kasnije su zagrizle još dvije, možda i veće ribe, ali nismo imali sreće. Njih nismo ih uspjeli izvući – rekao je ne bez žaljenja Šokota.
U lovu na velike ribe Šokota nije nikakav početnik. S rođacima Vladimirom i Željkom Pezom je i ranije u akvatoriju Murtera lovio gofe, tune i sabljarke. Na ovogodišnjem natjecanju “Big Game Fishing Jezera 2013.” u konkurenciji od 43 posade iz 11 zemalja svijeta osvojio je visoko peto mjesto.[wzslider]
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI