Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
Božićna priča u NP Krka: Dobri snjegović i snježne kugle od recikliranog materijala

Božićna priča u NP Krka:
Dobri snjegović i snježne kugle od recikliranog materijala

djed1

Božićne priče, manifestacija koju za djecu povodom božićnih blagdana priređuje Javna ustanova Nacionalni park Krka, održavaju se i ove godine. Danas je priređena za djecu u Skradinu u tamnošnjoj Ispostavi JU „NP Krka“, a sutra, 17. prosinca, u 10 sati će se održati za male Kninjane u Info centru Ekološke udruge „Krka“ u Kninu. Dan poslije, 18. prosinca, na redu su drniški mališani koji će se zabaviti i ponešto naučiti od 9:30 sati u Ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu.

Kako se ističe,  Nacionalni park „Krka“ i ove godine predblagdansko vrijeme provodi u ozračju radosnog duha Božića s djecom kroz druženje, pjevanje, ukrašavanje, darivanje i čestitanje u novoj Božićnoj priči.

– Božićna priča započinje predstavom „Dobri snjegović“ u izvedbi kazališne udruge „Virko“ u režiji Sergeja Mioča. Priča je to o likovima koji u doba godine kada je većina ljudi u uzvišenom ozračju darivanja nisu te sreće jer su napušteni, promrzli i gladni. Mogu li vilenjaci malim junacima učiniti ove dane ugodnima i radosnima ili ih svatko od nas svojom empatijom i altruizmom može učiniti sretnima?  Djeca će se nastaviti družiti na eko radionici izrađujući snježne kugle od recikliranog materijala poput manjih staklenki i figurica uz vesele božićne pjesme i ples. Cilj radionice je poticanje višestruke uporabe predmeta te smanjenje količine otpada uz razvoj kreativnosti i dječje mašte za sretno odrastanje – pojašnjava ravnatelj NP-a Tonči Restović.


VEZANE VIJESTI