Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO

Na otočiću Krapnju kamionom ‘u rikverc’ oborio ženu s invalidskim pomagalom

Doista neobična prometna nesreća dogodila se na  Krapnju, otočiću na kojm je inače zabranjeno ili strogo ograničeno kretanje motornim vozilima. Naime, 37-godišnji vozač kamiona tipa TAM, poznatijeg kao ‘tamić’, na tom otoku je oko 13.30 sati u četvrtak vozio unatrag, no pritom nije uočio 83-godišnju ženu s Krapnja koja se kretala uz pomoć invalidskog pomagala.

Od udarca kamiona žena je oborena na tlo, pri čemu je teže ozlijeđena, te je zadržana na liječenju u šibenskoj bolnici. Kako kažu u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, protiv 37-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Krapanj, za kojega se kaže kako je najniži naseljeni otok na Mediteranu i šire, svoje ljupko ozračje duguje i činjenici što na njemu nije dozvoljen promet automobilima, izuzev za potrebe dostave. Uglavnom se na otok kamionima dovažaju namirnice i ogrjevno drvo, no najčešće je riječ o građevinskom materijalu za obnovu starih kuća ili gradnju novih objekata (od kojih su neki, na žalost, neprilični ambijentu ovog otočića).


VEZANE VIJESTI