Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Sudar u Donjem Polju: Vozač (32) iz Boraje u kritičnom stanju prebačen u Split

Sudar u Donjem Polju:
Vozač (32) iz Boraje u kritičnom stanju prebačen u Split

Hitna pomoć - ilustracija (4)U Donjem Polju kraj Šibenika oko 7.50 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Na cesti D 58 Šibenik – Trogir sudarila su se dva osobna automobila. Ozlijeđene je hitna pomoć prevezla u Opću bolnicu u Šibeniku. Intervenirali su i vatrogasci. Javna vatrogasna postrojba Šibenik je tamo s dva vozila i sedam vatrogasaca. Policijski očevid traje, a promet se odvija uz regulaciju
‘U jutrošnjoj prometnoj nesreći oko 7.40 sati na državnoj cesti D-58 u mjestu Donje Polje teške, po život opasne ozlijede je zadobio 32-godišnji vozač iz Boraje, koji se zbog zadobivenih ozljeda prevozi u Klinički bolnički centar Split, a 50-godišnja vozačica iz Šibenika je teže ozlijeđena i zadržana je na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 32-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom Seat, šibenskih registracijskih oznaka, vršio pretjecanje vozila ispred sebe, a da prometna traka kojom pretječe nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti tako da bi, vodeći računa o razlici između brzine kretanja svojega vozila za vrijeme pretjecanja i brzine kretanja vozila drugih sudionika u prometu koje namjerava preteći, pretjecanjem ugrozio sigurnost prometa ili omeo promet iz suprotnog smjera, kojom prilikom se u kočenju vraća na prometnu traku kojom se prethodno kretao. Uslijed toga je došlo do sudara s osobnim automobilom Opel, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 50-godišnja vozačica’, priopćila je Policijska uprava Šibensko-kninska.

        Protiv 32-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, tako da će, ako ga liječnici u Splitu uspiju spasiti, odgovarati pred sudom za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

 


VEZANE VIJESTI