Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA
Dobre vijesti iz Brodosplita – novi posao na izgradnji dizalica donosi najmanje 200 do 400 radnih mjesta

Dobre vijesti iz Brodosplita – novi posao na izgradnji dizalica donosi najmanje 200 do 400 radnih mjesta

Iz splitskog brodogradilišta Brodosplit d.o.o. stižu dobre vijesti. Naime, vlasnici ove tvrtke potpisali su petogodišnji ugovor s njemačkim konzorcijem Kranunion o proizvodnji dizalica namjenjenih za vertikalni transport u lukama i brodogradilištima.

Dizalice

Ono što je najznačajnije za splitski škver kao i za nezaposlene osobe, svakako je činjenica da će ovaj ugovor donijeti od 200 do 400 radnih mjesta na godinu, dok s druge strane, novouspostavljena suradnja za splitsko brodogradilište ima strateški značaj jer ga pozicionira kao jedinog proizvođača takvih dizalica na području Jugoistočne Europe i Mediterana.

Kako javljaju iz Brodosplita, njemački partner ugovorom se obvezao isporučiti potrebitu dokumentaciju i obaviti uhodavanje u novi posao proizvodnje dizalica, dok Brodosplit ima zadatak izrađivati dizalice po sistemu „ključ u ruke“. Početak proizvodnje očekuje se već ovog prosinca što cijeloj priči oko novog posla daje optimističnu dimenziju.

Njemačka korporacija Kranunion objedinjuje, inače čak tri jake i moćne tvrtke specijalizirane za dizanje i prijevoz teških tereta- Kirow, Ardelt i Kocks. Riječ je o liderima na svjetskom tržištu u proizvodnji različitih vrsta dizalica.

Novi Brodosplitov poduzetnički plan pogodan je za obnovu luka uz rijeke Savu i Dravu kao i za tehnološku obnovu luka u Rijeci i Pločama, odnosno za sva hrvatska brodogradilišta kojima će Brodosplit nuditi proizvodnju dizalica za vertikalni transport.

Dizalice 3


VEZANE VIJESTI