Neovisni novinarski portal
1.5.2024.
KULTURA / UKRATKO

Kninjani pokupovali (gotovo) sve knjige ‘na akciji’

Kninjani vole čitati. To se nameće kao zaključak nakon što je akcija Narodne knjižnice Knin polučila izvrsne rezultate – u svega nekoliko dana prodane su gotovo sve od 350 knjiga ‘na akciji’, a koje su ponudili građanima na otkup po cijeni od – pet kuna. Naime, u okviru Mjeseca hrvatske knjige kninska knjižnica pokrenula je prodaju knjiga iz otpisa koje su tamo dospjele jer raspolažu s više primjeraka ili su malo oštećene, kako se pojašnjava.

No već prvoga dana ‘planulo’ je 212 knjiga, a kako doznajemo, danas ih je preostalo još tek desetak. Eto, Kninjani, požurite:  ‘još malo pa nestalo’.

Kninski knjižničari imaju i druge primamljive ponude za sugrađane: svi oni koji se po prvi put upišu u NKK, ili pak produlje članstvo dobit će na poklon – knjigu.

– Akcija je počela u ponedjeljak, 21. listopada i traje do subote, 2. studenoga, a godišnja članarina u Narodnoj knjižnici Knin iznosi 50 kuna. Knjiga koju će dobiti na poklon daruje se u suradnji NKK-a i udruge HUK, a radi se o djelu “Urbani vračevi – izbor kratkih priča” koju je izdala ‘Slobodna Dalmacija’. U knjizi su kratke priče 32 autorica i autora iz Hrvatske i regije koji su u ovu knjigu sa svojim književnim radovima dospjeli nakon oštre uredničke selekcije među 150 pristiglih priča. Urednici knjige su Renata Jašek i Ivica Šimić – doznajemo u NKK-u.

Na kraju, dobra vijest za Kninjane koji su zaboravili vratiti nekoć posuđene knjige: od 5.do 7. studenog (ove godine) ih mogu vratiti bez ‘sankcija’, odnosno bez bojazni kako će im biti naplaćena zakasnina.


VEZANE VIJESTI