Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
POLITIKA
Ivan Miklenić: Lex Perković u službi britanskih interesa

Ivan Miklenić:
Lex Perković u službi britanskih interesa

– Zašto bi mala Hrvatska išla u sukob s velikom, moćnom i nama prijateljskom Njemačkom? Zašto je odbila izručiti Josipa Perkovića? Zašto pristati biti muha u borbi slonova? Zbog tuđih interesa. Hrvatska vlast je dopustila da bude instrumentalizirana i da vodi tuđe bitke za tuđe interese. Interese Velike Britanije.

Don Ivan MiklenićHrvatska pokazuje mišiće Europskoj komisiji jer joj suflira Velika Britanija, a ona nikad u povijesti nije bila u službi dobra hrvatskog naroda. Kazao je to na predavanju u Šibeniku glavni urednik Glasa koncila Ivan Miklenić, komentirajući tzv. slučaj lex Perković. Dokaz za svoju tezu Miklenić nalazi u izjavi šefice britanske tajne službe koja je, ističe,  javno kazala da nikad ne bi dopustila da se njihovim građanima sudi u tuđoj zemlji. U organizaciji Hrvatskog katoličkog društva “Biskup Srećko Badurina”, Miklenić je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić vjernicima govorio o “tjeskobnoj hrvatskoj stvarnosti”, ne zato da ih zaplaši nego da ih, kako je rekao, informira, da s njima ne bi manipulirali hrvatski mediji(Sic!)

Hrvatska je nakon 1. srpnja i ulaska u EU dobila, konstatirao je Miklenić, preko stotinu uhidbenih naloga, ali su među njima sigurno njih 23 bivši pripadnici UDBE koji su počinili zločine izvan teritorija bivše Jugoslavije. A poznato je samo jedno ime. Nitko od novinara ne istražuje i ne pita tko su ostali. Da su haaški optuženici, bili bi odmah prokazani, drži Miklenić.  To je stoga što su te snage tako jake i organizirane i danas, da im vlasti ne mogu ništa, boje se. Jer, ako bi se provelo izručenje Perkovića, prijeti opasnost od dekapitacije  cijele te službe.  A Nijemci traže vrh UDBE. Hrvatska zbog toga ne može naprijed- izjavio je urednik Glasa koncila, čvrsto uvjeren u svoje teze.

Posjet predsjednika Josipovića Papi Franji, tumači početkom izborne kampanje šefa države za novi mandat, a postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, u ovakvom tajmingu, smišljenim vladinim odvraćanjem pažnje od Lexa Perković i loše gospodarske situacije u zemlji. Pa i pod cijenu provociranja tenzija između Hrvata i Srba, tvrdi Miklenić, s čime se čak, veli, kalkuliralo. – Ova vlast želi držati napetost, imati dežurne teme, pa umjesto da gradimo demokraciju mi idemo u nove sukobe i podjele – optužuje urednik glavnog katoličkog glasila.

Prozvao je aktualnu vlast i zbog ignoriranja beatifikacije Miroslava Bulešića, žrtve komunističkog režima 1947.g., na koju je Papa poslao svoga izaslanika, a u hrvatskoj Vladi i Saboru nitko nije našao za shodno doći.

A kad je o prešućivanju riječ,  zanimljivo je, drži Miklenić, da je 5.listopada na proslavi 70. godišnjice 11. Dalmatinske brigade, na skupu antifašista, bivši partizanski zapovjednik Krešimir Sršen po prvi put javno potvrdio da su partizani u Podbiokovlju počinili zločin. U svim normalnim državama to bi bila udarna vijest, a pitam se je li itko od vas čuo za to do danas.

Miklenić je ocijenio i da Hrvatskoj ulazak u EU nije donio ništa, te unatoč demantiju potpredsjednika Vlade Branka Grčića, izrazio sumnju kako bi doista Hrvatska mogla biti prva članica koja će EU dati više nego od nje dobiti. Kritizirao je i prodaju Croatia osiguranja i HPB-a, monetizacju autocesta, te zaključio kako je sve to posljedica negativne selekcije u politici, preferiranja političke podobnosti pred sposobnosti, i konačno činjenice da su “svi oni kopije bivše Partije.”


VEZANE VIJESTI