Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Bespovratnim sredstvima do turističkih atrakcija

Bespovratnim sredstvima do turističkih atrakcija

Kako bi turizam poboljšali u samoj njegovoj osnovi u Ministarstvu turizma  odlučili su bespovratnim sredstvima pomoći  one koji se odluče na ulaganja u očuvanje resursa.

Šibenik

Ministarstvo je upravo raspisalo natječaj kroz  program Fond za razvoj turizma u 2013.g., a sredstva su, saznajemo, namijenjena javnom sektoru i to za projekte razvoja javne infrastrukture i očuvanja resursne osnove, tj. turističkih atrakcija.

Bespovratna sredstva dodijelit će se onima koji, primjerice krenu u izgradnju višenamjenskog objekta, sportsko-planinarskih turističkih odredišta, tematskih parkova, javnih golf igrališta… Sredstva će se moći dobiti i za projekte koji se odnose na očuvanje kulture, povijesne i prirodne baštine.

Novac iz Fonda za razvoj turizma dodjeljivat će se izravno za investicije ali i za izradu projektne dokumentacije kao i za dokumentaciju za kandidiranje projekata na fondove EU.

Kako doznajemo u Ministarstvu turizma, ukupna vrijednost svakog pojedinačnog projekta koji se kandidira za europski novac ne smije biti manja od 5,5 milijuna kuna.

Javni poziv otvoren je do 4. studenog.

 


VEZANE VIJESTI