Neovisni novinarski portal
18.9.2020.
hadeze
Dr.sc. Ljiljana Zmijanović istupila iz HDZ-a: Sadašnje vodstvo stranke ne zaslužuje moje povjerenje!

Dr.sc. Ljiljana Zmijanović istupila iz HDZ-a:
Sadašnje vodstvo stranke ne zaslužuje moje povjerenje!

Ljiljana Zmijanović danas je Glavno tajništvo HDZ-a obavijestila o istupanju iz stranke i zatražila da je se briše s popisa članova HDZ-a. Riječ je o doktorici znanosti sa statusom hrvatske braniteljice koja već godinu i pol dana vodi sudski spor zbog, kako smatra, nepoštivanja prava prvenstva pri zapošljavanju hrvatskih branitelja iz domovinskog rata, jer je na natječaju za ravnatelja NP Krka, na koji se prijavila ( u prosincu 2018. ) izabrana druga kandidatkinja ( Nella Slavica), u odnosu na koju, tvrdi, ima neusporedivo bolje stručne reference, a uz to i status braniteljice.

-Sudjelovala sam u osnivanju HDZ-a i bila članom bez prekida 30 godina. Posve jasno izričem mišljenje da  veliki dio članstva predstavlja istinske i čestite promicatelje vrednota koje su tek paradigmatski ispisane u načelima i raznim sintagmama.

Poznat je moj životopis, s ispisanih 482 dana borbenog sektora elitnog vojnika izvidnika u Domovinskom ratu, ronioca, pilota, doktora društvenih znanosti polja ekonomije, dobitnice više međunarodnih nagrada i priznanja za rad u struci, sudionice znanstvenih ekspedicija, ekoloških programa…osobe koja je jedino i isključivo svoju karijeru kao znanstvenika i stručnjaka gradila uz pomoć svoje obitelji i znanstvenih autoriteta- navodi u obrazloženju svoje odluke o istupanju iz članstva HDZ-a Ljiljana Zmijanović.

Smatra da sadašnje vodstvo stranke ne zaslužuje njezino povjerenje, i da u toj stranci koja permanentno ignorira njezine kritičke stavove, kao slobodoumna osoba nema što raditi. Osim toga, ističe, ne vidi načina da se bilo što u budućnosti kvalitativno promijeni “u primjeni formalnih načelnih paradigmi stranke”.

-Osobno od čelnih ljudi stranke doživljavam posve neprimjeren rakurs, što samo govori o nedoraslosti ozbiljnog i uljudbenog ponašanja, i nepostojanja interesa valoriziranja znanstvenih i inih postignuća, koji bi morali biti rotorima razvoja Republike Hrvatske na dobrobit svih njenih ljudi- kaže u izjavi sad već bivša članica HDZ-a.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI