Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
IZDVOJENO / KRONIKA 112
Policijska intervencija u klubu Azimut: Privedeni vlasnici kluba Hrvoje Jelković i Đorđe Katalinić!

Policijska intervencija u klubu Azimut:
Privedeni vlasnici kluba Hrvoje Jelković i Đorđe Katalinić!

Vlasnici šibenskog kluba Azimut, Hrvoje Jelković i Đorđe Katalinić, sinoć su, nakon policijske intervencije, privedeni u policiju radi obrade, a tijekom jutra su trebali biti izvedeni pred suca za prekršaje

Nina Romić - koncert u Azimutu (Foto H. Pavić) (1)

Vlasnici šibenskog kluba Azimut, Hrvoje Jelković i Đorđe Katalinić, sinoć su, nakon policijske intervencije, privedeni u policiju radi obrade, a tijekom jutra su trebali biti izvedeni pred suca za prekršaje, zbog, kako nam je potvrđeno u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, narušavanja javnog reda i mira i vrijeđanja policajaca. Tako je jedna, u osnovi lijepa priča o bogatom šibenskom noćnom životu, za kojega su dobrim dijelom zaslužni upravo voditelji kluba Azimut, završila potkraj ljeta na najružniji mogući način- policijskim privođenjem.

Prema informacijama iz PU, zbog glasnog puštanja glazbe na ljetnoj pozornici kluba Azimut, ispod šibenske Katedrale, sinoć je iza ponoći intervenirala policija i zahtijevala od vlasnika da poštuju odluku o komunalnom redu i stišaju glazbu. Naime, prema važećim odlukama gradske uprave, koje su potpisali i voditelji Azimuta, glazba na otvorenom dozvoljena je do ponoći, a iza toga je moguće puštati samo u zatvorenom prostoru. Ispred Azimuta, međutim, glazba se sinoć čula i nakon 24 sata, radi čega je policijska ophodnja ( oko 3 ujutro) intervenirala. U policiji tvrde da do incidenta i privođenja ne bi došlo da Jelković i Katalinić nisu odbili ugasiti muziku na otvorenoj pozornici, i još k tome drsko vrijeđali i obasipali pogrdnim imenima policajce pred oko dvjestotinjak okupljenih posjetitelja.

– A to ne mogu dozvoliti nikome, pa ni vasnicima kluba Azimut, jer je to omalovažavanje službenih osoba dok rade svoj posao. Jasno mi je kakve to konotacije može imati i da će se dovoditi u vezu s nedavnim događajima, ali vjerujte, to nema baš nikakve veze sa sinoćnjim policijskim postupanjem- kazao nam je načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Konotacije o kojima “prvi šibenski policajac ” govori odnose se na nedavne pritužbe šibenskog biskupa msgr. Ante Ivasa , koji se na buku pod prozorima biskupske palače, navodno, na Dan pobjede i domovinskoe zahvalnosti u Kninu požalio čak i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku. Ivas je i u svojoj propovijedi na Veliku Gospu u Vrpolju iskoristio priliku spomenuti kako se od “zaglušujuće i izluđujuće buke sve više ne može u kućama spavati ni u svojim crkvama moliti”. Nakon toga je obavljen razgovor s vlasnicima kluba Azimut, a šibenski gradonačelnik Željko Burić je i u nedavnom razgovoru za Tris- portal najavio da će dogodine za ljetnu pozornicu kluba trebati naći prikladniju lokaciju,  i  biskupu vratiti miran san. E, pa sad, koliko s ovim nemilim događajem ima veze šibenski biskup zaključite sami…

Noć pidoča i srdela u Docu (Foto H. Pavić) (5)

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI