Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
POLITIKA
Načelnik Općine Tisno i Saborski zastupnik SDP-a Tisno s prijateljima je u procesiji nosio kip sv. Roko (Foto Facebook)

Kuda ide ovaj svijet? Čelnik SDP-a u procesiji nosi kip sv. Roka, a HDZ-ovci partijaju biskupu pod prozorom!

Načelnik Općine Tisno i Saborski zastupnik SDP-a Tisno s prijateljima je u procesiji nosio kip sv. Roko (Foto Facebook)
Načelnik Općine Tisno i Saborski zastupnik SDP-a Tisno s prijateljima je u procesiji nosio kip sv. Roko (Foto Facebook)

Načelnik Općine Tisno i Saborski zastupnik SDP-a Tisno s prijateljima je u procesiji nosio kip sv. Roka (Foto Općina Tisno)

U subotu je u Jezerima na Murteru  obavljen blagoslov crkvice Sv. Roka, koja je sagrađena u 16. stoljeću kao zavjetna crkva za vrijeme epidemije kuge, a nedavno je obnovljena. Procesija s kipom Sv. Roka krenula je od župne crkve Gospe od zdravlja kroz jezersko polje do obnovljene crkvice Sv. Roka. Crkvica je obnovljena donacijama mještana i Općine Tisno, a poseban doprinos dao je Jezeranin Vićenco Klarin. U procesiji je sudjelovao je i načelnik Općine Tisno, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin. Nije bio puki promatrač, već je imao jednu od važnijih uloga: U narodnoj nošnji zajedno s trojicom prijatelja nosio je kip sveca.  Crkvicu je blagoslovio tajnik biskupa Ante Ivasa, don Roko Glasnović.
Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin (29) nije ni pomišljao odbiti zamolbu da nosi kip sv. Roka. Bila mu je čast, a osim toga u subotu navečer nije planirao druge poslove ili zabavu, jer ovdašnja SDP-ova vlast ide rano spavati kako bi bila svježa na nedjeljnoj misi. Don Tuna Jozić u Jezerima može biti ponosan na svoju pastvu, za razliku od svoga šefa, šibenskog biskupa Ante Ivasa. – Priređuju se noćne zabave uz zaglušujuću i izluđujuću buku, često tako bezobzirno da mnogi više ne mogu živjeti u svojim kućama, niti moliti u svojim crkvama, pa ni katedralama – požalio se u petak biskup Ivas, kojem je u subotu navečer pod prozorom nastupao francuski reggae, ska, punk sastav Joke, a do dva sata ujutro i DJ… Što bi dao biskup Ivas da u svojoj biskupiji, koja se više-manje poklapa s granicama Šibensko-kninske županije, ima svjetovnu vlast koja će nositi svete kipove umjesto da mu partija pod prozorom? Pa da mirno spava kao don Tuna u Jezerima. Ivan Klarin je najavio da će se kandidirati za župana na slijedećim lokalnim izborima.  Živi bili pa vidjeli i čuli koga će biskup na nedjeljnoj misi prije glasovanja preporučiti vjernicima – glasačima… Ili će biti lakše staviti čepiće u uši?Tko to biskupu ne da spavati (Foto H. Pavić) (1) Tko to biskupu ne da spavati (Foto H. Pavić) (2) 'Zaglušujuća i izluđujuća buka ne da spavati ni moliti' (Foto H. Pavić)
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI