Neovisni novinarski portal
1.8.2021.

Post Tagged with: "Srećko Horvat"

Ciklus Filozofskog teatra Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu nastavlja se 29. siječnja gostovanjem vodećega talijanskog filozofa Franca B. Bifa i pjevača kultne škotske rock grupe Primal Scream Bobbyja Gillespieja.

Slavni britansko-pakistanski intelektualac Tariq Ali otvara novu sezonu Filozofskoga teatra u nedjelju, 30. listopada, u 20 sati. Urednik i voditelj Filozofskog teatra Srećko Horvat s njim će razgovarati o temama aktualnima ne samo u Europi nego i u cijelom svijetu: od izbjegličke krize do potpunog raspada društvenih vrijednosti.

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Zagreb i ove godine nastavlja s vrlo popularnim ciklusom “Filozofski teatar”, koji u razgovorima o aktualnim temama u kontekstu suvremenog društva i mjestu kazališta u njemu, ugošćuje istaknuta imena inozemne i domaće filozofske i umjetničke scene.

Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg FALIŠ-a sinoć je u Šibeniku pričala o susretima s Julianom Assangeom i Edwardom Snowdenom.

Drugog dana Festivala alternative i ljevice u Šibeniku glavnina programa bavila se gorućim europski pitanjem.

Davor Sučić Sejo Sekson po prvi put neki festival otvara u ulozi povjesničara, pa se valja nadati kako će taj događaj ostati u povijesti zabilježen kao pozitivna povijesna činjenica.

Okupili smo organizatore FALIŠ-a, koji će u Šibeniku biti održan od 3. do 6. rujna.

‘Najradikalnija benediktinka Europe’ publici će se predstaviti zadnjeg dana, u subotu, 6. rujna, na Trgu Ivana Pavla II.