Neovisni novinarski portal
20.10.2021.

Post Tagged with: "Remontno brodogradilište Šibenik"

Najave vlasnika brodogradilišta Gorana Prgina iz prošle jeseni kako se pregovori s turskom Dogus grupom oko preuzimanja remontnog brodogradilišta uspješno privode kraju, nisu se obistinile, a nad NCP-om je otvoren stečaj…

Šibenčani u NCP Remontnom brodogradilištu Šibenik više ne obilježavaju obljetnice podizanja hrvatske zastave od 4. svibnja 1991. godine, trenutak koji je sve donedavno označavan kao povijesni. Herojskog čina od prije 25 godina danas su se sjetili samo bivši radnici, kojima je remont ostao dužan, ne za podizanje zastave, nego za obavljeni posao.

Stečajni upravitelj Remonta Draško Lambaša na današnjoj konferenciji za novinare odgovorio je predstavniku radnika Remonta Branku Kronji na pritužbe u njegovom vođenju stečajnog postupka i najavio da će zadovoljštinu ponovno potražiti u građanskoj parnici protiv njega.

Predstavnik bivših radnika Remonta, koji su u stečajnom postupku ostali kratki za 5,5 milijuna kuna, mora platiti 25.000 kuna odštete stečajnom upravitelju zbog prozivki na račun vođenja postupka. Branko Kronja poziva DORH da još jednom razmotri navode iz kaznene prijave, čije odbacivanje je bilo temelj presude u parnici za klevetu.

Iz NCP Grupacije javljaju da su nakon provedenog natječaja zaposlili nova 22 radnika. Posao je našlo šest zavarivača, pet brodskih električara, dva električara, tri brodska cjevara, dva brodomontera, dva brodska stolara i dva brodska mehaničara. Trebat će još radnika.

U NCP Remontnom brodogradilištu Šibenik u ponedjeljak je obilježena 23. obljetnica podizanja hrvatske zastave krugu tadašnjeg Remontnog zavoda “Velimir Škorpik”