Neovisni novinarski portal
17.6.2021.

Post Tagged with: "Referendum-autoceste"

– Spasili smo naše autoceste! Zasad je obrađeno 487.612 pravovaljanih potpisa, ali potpisi i dalje stižu, tako da u konačnici očekujemo više od pola milijuna potpisa – tvrde u Ne damo naše autoceste.

Peticija radi sprječavanja rasprodaje nacionalnih resursa koje bi se moglo ponavljati i u nekim drugim slučajevima (vode, šume, otoci, energenti, poljoprivredno zemljište…)

– U Italiji autoceste zovu kokama koje nesu zlatna jaja. Sve do kraja 90-ih godina gotovo sve autoceste u Italiji bile su javne a onda su 1999. privatizirane. Od tada cestarine su u prosjeku narasle za 65% – kažu u Istri.

– …Imamo podršku većine udruga proizašlih iz Domovinskog rata – nastavio je Matijašević.
– Jel ovo za onih tristasedandeset iljada? – pitao je znatiželjni brko u prolazu.

Pitanje broj 4:. Koje autoceste Vlada namjerava dati u koncesiju?
Odgovor broj 4: Vlada RH namjerava dati 1024 km autocesta u koncesiju.

– Osim što su povezani autocestom, Split i Zagreb sada su povezani i zajedničkom borbom protiv privatizacije autocesta – vele organizatori.

Hoćemo li uskoro otkriti i da je, na primjer, Osijek u vlasništvu Mađarske, a SAD su zapravo vlasnici Plitvičkih jezera?

– Dajte svoj potpis za referendum! Ne damo naše autoceste! Inicijativa Ne damo naše autoceste! poziva sve građanke i građane da se uključe u akciju prikupljanja potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju koja će se odvijati od 11. do 25. listopada na području cijele Hrvatske – pozivaju s web stranice