Neovisni novinarski portal
4.12.2021.

Post Tagged with: "Mijo Crnoja"

Tihomir Orešković zamijenio teze, pa umjesto da odstupi sam, jer reforme stoje dok se njegovi potpredsjednici svađaju, a nema izbornu potporu u volji građana, prozvao svoje prve suradnike da odstupe. I potpisao svoj preuranjeni -otkaz! HDZ mu više ne vjeruje niti ga treba, Most ga spasiti ne može, ali bi ga na novim izborima možda, mogao prigrliti…

Hrvatska četiri mjeseca od izbora još uvijek nema ministra branitelja, a dva potpredsjednika Vlade javno se prepucavaju o tome tko bi mogao voditi resor, koji se među rijetkima, prema nacrtu proračuna za 2016. godinu našao pod reformskim škarama, kraći za cijelih 56 milijuna kuna. Prosvjednicima u Savskoj, međutim, takva briga za branitelje, izgleda, nimalo ne smeta.

Tomislav Karamarko iz drugog pokušaja, kao rezervnog igrača, predlaže Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, za ministra branitelja. I producira novu aferu. Jer, Vaso je , kako je svojedobno utvrdio Upravni sud, plagijator, prepisao je tuđi rad i potpisao ga kao svoj. Zbopg toga je ostao bez titule diplomiranog kriminaliste, što braniteljima nije važno, jer Brkić ima diplomu Domovinskog rata, kao istinski domoljub i junak, a braniteljima nijedna druga i nije važna. Ali, nije stvar samo u diplomi, stvar je u prepisivanju…

Prethodni ministar branitelja Mijo Crnoja je funkciju ministra ‘obavljao’ samo šest dana.

Mijo Crnoja odstupio s dužnosti ministra branitelja.

Nakon 11-satnog sastanka u Banskim dvorima odluka o političkoj sudbini ministra branitelja Mije Crnoje jučer nije donesena. Hoće li ministar biti smijenjen trebalo bi se znati danas nakon sjednice nove Vlade na kojoj Crnoja neće sudjelovati.

Iako već duže vrijeme u javnost istupa s ideoloških pozicija bliskih aktualnoj vladi, Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) danas je u oštroj kritici zatražio razriješenje jednog njenog člana, ministra branitelja Mije Crnoje.

Ipak, istaknuo je kako “stoji na raspolaganju” ako to od njega zatraže premijer i predsjednik stranke koja ga kandidirala.

Tepeša je nazvao “uličnim huškačem”, koji bi također trebao biti smijenjen,

U online “registar izdajnika” koji je prije dva dana pokrenuo umjetnički kolektiv Skroz kako bi “pomogao” državi da ne troši novce na njegovu objavu, do danas se upisalo više od 4 500 “izdajnika”.

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja preuzeo je u ponedjeljak Ministarstvo branitelja poručivši kako želi biti ministar svih branitelja te da će mu prvi potez biti zaustavljanje razdvajanja mirovina.