Neovisni novinarski portal
25.7.2021.

Post Tagged with: "konverzija kredita"

Sudovi nastavljaju donositi presude protiv banaka u korist potrošača, a udruga Franak upozorava na proceduralne igre i igrice banaka i pita se kada će završiti nesavjesno, nepošteno i nezakonito djelovanje […]

Pet dana prije zastare potraživanja preplaćenih kamata, Udruga Franak podijelila je još jednu lijepu vijest za sve potrošače koji su svoje kredite u švicarskim francima konvertirali na temelju tzv. zakona […]

Tribina ima edukativnu i praktičnu funkciju, a tematizirat će pitanja financijske i pravne zaštite korisnika financijskih usluga.

Vlada tri mjeseca nije dala informacije Udruzi o tome što poslovne banke traže od Republike Hrvatske u sklopu ‘svojih prijetnji za pokretanjem arbitražnog postupka’.

Udruga FRANAK uputila je danas otvoreno pismo budućoj Vladi i Hrvatskoj narodnoj banci u kojem upozorava da uskoro istječe mjera zamrznutog tečaja švicarskog franka. Banke pozivaju da ubrzaju konverziju kredita i da primjenjuju zamrznuti tečaj do završetka konverzije. HNB pozivaju da, konačno, objavi rezultate nadzora banaka.

Većina dužnika nije potpisala nove ugovore već isključivo samo izjave o prihvaćanju konverzije – ističe u svom priopćenju Kreda i podsjeća kako vladina uredba o zamrzavanju tečaja franka ističe 25. siječnja.