Neovisni novinarski portal
4.12.2021.

Post Tagged with: "Hrvatska demokratska zajednica"

Čelnici HDZ-a održali su u subotu u središnjici stranke niz sastanaka s predstavnicima dosadašnjih koalicijskih partnera, ali odluku o tome s kim će i na koji način sklopiti novu koaliciju nisu htjeli otkriti.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković večeras je na sastanku sa šibensko-kninskim Županijskim odborom i predsjednicima gradskih i općinskih odbora na kojem nastoji pridobiti njihovo povjerenje za svoj program.

Uoči početka izborne kampanje za prijevremene parlamentarne izbore tjednik Nacional otkrio je da Hrvatska demokratska zajednica još uvijek nije vratila novac koji je pozajmila kako bi pobijeđivala u ranijim izbornim […]

Potpredsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, zajedno s ministrima Dariom Nakićem i Lovrom Kušćevićem, sudjelovao je večeras u proslavu 26. obljetnice stranke u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. U Šibenskom kazalištu domaćica mu je, uz župana Gorana Pauka, gradonačelnika dr. Željka Burića i predsjednika ŽO HDZ-a Nediljka Dujića, bila i Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva stranke.

Predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u subotu je izjavio kako lustracija nije lov na ljude, nego borba za suvremenu hrvatsku državu i distanciranje od vrijednosti iz komunističkog razdoblja.

Predsjednici stranaka koji na izbore izlaze pod nazivom ‘Domoljubna koalicija’ – HDZ-a, HSS-a, HSP-AS-a, BUZ-a, HSLS-a, Hrasta, HDS-a i ZDS-a – predali su poslijepodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu. Poručuju kako očekuju uvjerljivu pobjedu na izborima 8. studenoga.

U središnjici Hrvatske demokratske zajednice danas su održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke na kojima su potvrđene liste kandidatkinja i kandidata za Hrvatski sabor.

Predsjedništvo HDZ-a sa današnje sjednice održane u središnjici stranke obznanilo je kako je ‘stranka u završnoj fazi kandidacijskog postupka koji je iznimno demokratski’.

Tisuće ljudi u prepunoj sportskoj dvorani na šibenskom Baldekinu večeras je klicalo ‘onome koji ne zna što je poraz i koji nas vodi u još jednu pobjedu’. Na red je došao i Šibenik, da HDZ i ‘Domoljubna koalicija’ ovdje održe programski skup za IX. izbornu jedinicu, u kojoj će Karamarko biti prvi na listi.

Drugi Međunarodni festival pršuta u Drnišu okupio je u petak 60 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Španjolske. Pršut tvrtke ‘Smjeli’ iz Dugopolja u oštroj konkurenciji je osvojio najviše bodova i proglašen najboljim među najboljima, ali ipak zvijezde festivala bili su gradonačelnica Knina Josipa Rimac, koja je pobijedila u natjecanju u rezanju pršuta, i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 11., iseljeničku izbornu jedinicu održana je danas i u Vodicama, gdje je pred stotinjak stranačkih čelnika i iseljenika istaknuto kako je ‘povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske jedan je od prioriteta buduće vlade kojom će predsjedati predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko’.

U sporskom centru Višnjik u Zadru je završena je klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 9. izbornu jedinicu, gdje je najavljena nova ‘povijesna zadaća stranke – vraćanje dostojanstva jedinoj nam domovini Hrvatskoj i ostvarenje kvalitetnog života za svakog pojedinca’.