Neovisni novinarski portal
17.6.2021.

Post Tagged with: "Dejan Ačimović"

to mislite, kako bi izgledao film da ga nije snimio filmski snimatelj? Dakako: nikako. Ne bi ga ni bilo. No autori novog Nacrta prijedloga Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima to, očito,ne znaju. Ili se pretvaraju da ne znaju. Naime, iz tog su svog  prijedloga kojega su hrvatske vlasti na javnu raspravu pripustili baš u uvjetima opće društvene nesigurnosti i planetarnih covid-19 tegoba izbacili filmske snimatelje kao koautore audiovizualnog djela.

Prava prikazivanja filma putem svih medija na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država otkupio je distributer Synergetic Distribution iz Los Angelesa.

Film se od 20. listopada prikazuje i u regiji, u kinima u Srbiji i Crnoj Gori.

Film Rajka Grlića u redovnu kinodistribuciju kreće u listopadu, a riječ je o ljubavnoj priči o mržnji, inspiriranoj stvarnom zemljom, koja razotkriva sve netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima.

Ne, slavni francuski nogometaš Eric Cantona ne poznaje tako dobro hrvatske prilike, ne zna za nepravomoćnu presudu HDZ-u niti za bivšeg predsjednika te stranke i premijera koji je u zatvoru. Još manje misli da bi šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić i šibensko-kninski župan Goran Pauk ukrali njegove stvari