Neovisni novinarski portal
24.1.2022.

Post Tagged with: "Cjelovita kurikularna reforma"

Preporuka izrađivača Izvješća kojega su izradili Boris Jokić i Zrinka Ristić Dedić: Ukinuti iskazivanje općeg uspjeha u odgoju i obrazovanju Republike Hrvatske.

Priopćenje GOOD inicijative.

Posebno iritantno.

Iako je Plenković danas “popeglao” sve što je krenulo naopako s obrazovnom reformom te je uvrstio u strateške projekte svoje Vlade, kod njega se ipak nikad ne zna.

Nakon više od dva mjeseca od prosvjeda diljem Hrvatske na kojima se okupilo 30 000 ljudi s jasnim zahtjevima za smjenom Dijane Vican i Jasminke Buljan Culej te ukazivanjem na […]

“Za našu vladu koja je propustila pogledati prošlu epizodu ili zaboravila što se događalo i tko je bio, puštamo im reprizu!”

Krajnje je vrijeme da svi zajedno cenzuri i cenzorima, te svim onima koji nas žele vratiti i neke davno prevladane srednje vjekove, poručimo da je toga dosta! Svima koji negiraju znanstvena i civilizacijska postignuća, od temeljnih ljudskih prava do prava na stvarnu slobodu akademskog i ljudskog djelovanja u širem smislu, moramo napokon poručiti da zauvijek trebaju otići iz hrvatskog javnog i društvenog života i diskursa.

Prepisujemo, odnosno prenosimo, pismo ravnatelja osnovne škole u Bregani upućeno aktualnom ministru.

Hoće li se i iz kojih izvora osigurati financijska sredstva za nastavak reforme?

Zabrinjava i to da prolaze još jedni izbori, još jedan „festival demokracije“, a da se vodeće političke stranke u svojim programima nisu jasno i nedvosmisleno odredile o građanskom odgoju i obrazovanju kao poučavanju za demokraciju i ljudska prava, izbjegavajući tako osigurati znanja, vještine i stavove budućim građanima za aktivno sudjelovanje u hrvatskom i europskom društvu.

GOOD Inicijativa , koju čine 44 organizacije civilnog društva koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima, upozorava da aktualna javna rasprava o prijedlozima kurikuluma nije u skladu s demokratskim procedurama, a tehničkog ministra Šustara pozivaju da se “suzdrži od činjenja daljnje štete obrazovnoj reformi”.

“Ministar kojeg javnost već percipira kao najgoreg ministra obrazovanja u povijesti Hrvatske…”