Neovisni novinarski portal
22.9.2021.
PROSVJED
Prosvjedi za kurikularnu reformu u 6 gradova

Prosvjedi za kurikularnu reformu u 6 gradova

Osim u Zagrebu, prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi održat će se 1. lipnja i u Karlovcu, Rijeci, Poreču, Splitu i Zadru.

Prosvjedne akcije organizira GOOD Inicijativa koja poručuje da je obrazovna reforma i dalje hrvatski javni interes te da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture.
Uz razrješenje ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića na prosvjedima će se tražiti razrješenje predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine  za kurikularnu reformu.
Pod nazivom “Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma“ prosvjed će u Zagrebu početi u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, a u isto vrijeme počet će i u drugim gradovima.
“Za našu vladu koja je propustila pogledati prošlu epizodu ili zaboravila što se događalo i tko je bio, puštamo im reprizu!”, stoji u pozivu riječkog prosvjeda koji započinje u 18 sati na Kontu, “zatim preko Korza idemo do Jadranskog trga, u neposrednoj blizini Žabice, gdje završavamo akciju s podsjetnikom da zbog primata političkih i privatnih interesa moćnika mnogi mladi napuštaju Hrvatsku.”
Prosvjed za kurikularnu reformu u Splitu, održat će se na Trgu Gaje Bulata, ispred HNK-a, a u Karlovcu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Zadrani će prosvjednu akciju započeti u Perivoju hrvatskih redarstvenika odakle kreću prema Narodnom Trgu gdje će podsjetiti na zahtjeve upućene vladi 1.6.2016.
U Poreču neće čekati tramvaje: “ne bismo se usrećili/e ni kad bi čekali/e bilo kakav javni prijevoz u gradu, no možemo izaći na ulice i pokazati ovoj Vladi da ne može raditi klijentelistički i protiv volje naroda, a kamoli protiv djece! Stoga pozivamo sve građane/ke da se 1.lipnja u 18 sati okupimo na Rivi (Obala maršala Tita 15, Poreč) i da se izborimo za kvalitetno obrazovanje naše djece, oslobođeno politike i ideologije, temeljeno na stručnosti!”
Prije prosvjedne akcije organizatori pozivaju građane da snime video ili riječima opišu iskustva vezana uz obrazovanje, kao i zapošljavanje te kvalitetu života u Hrvatskoj. U kampanju se građani mogu uključiti objavom sadržaja s oznakama #jerHrvatska i/ili #Hrvatskamorabolje. Tekst se može javno objaviti na društvenim mrežama ili poslati internetskom stranicom hrvatskamozebolje.org.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI