Neovisni novinarski portal
26.9.2022.

Post Tagged with: "113. brigada HV-a"

Svetom misom u kapelici sv. Mihovila u bivšoj vojarni HV-a ‘Bribirski knezovi’ te svečanom akademijom u kino dvorani Katoličke osnovne škole danas je obilježena 25. obljetnice 113. brigade Hrvatske vojske.

Braniteljske udruge iz Domovinskog rata na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su program obilježavanja 25. obljetnice osnutka 113. brigade HV-a i pozvali građane da se u što većem broju pridruže proslavi.

Događaj u Mravnici kraj Perkovića od 16. listopada 1990. godine, kada su prvih 540 branitelja zadužili kalašnjikove prisigle iz Mađarske, Odbor ‘Prvi dragovoljac 1990.’ smatra začetkom 113. brigade i uspješne obrane Šibenika, te je po njima, važniji za obiljažavanje od bilo kojeg drugog datuma.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pod spomenikom hrvatskim braniteljima na šibenskom Baldeniku jutros je započeto obilježavanje osnutka 113. brigade Hrvatske vojske.

Šibenski branitelji u petak slave 24. obljetnicu osnutka 113. šibenske brigade. Obilježit će je skromno, ali dostojanstveno i uz vojne počasti.