Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
stranke
Raspudići napustili Most ! Jesu li se samo naljutili ili sa strankom trajno razdružili…?

Raspudići napustili Most ! Jesu li se samo naljutili ili sa strankom trajno razdružili…?

Superizborna 2024. pretvorila se u jagmu za pozicijama i opću prostituciju. Naravno, političku. Svi bi htjeli biti vlast, ili bar njezin dio, više nisu važna ni ideološka opredjeljenja, ni predizborne poruke, ni godine oponiranja “koruptivnom HDZ kartelu”, sada je sve prihvatljivo, čak i Miloradu Pupovcu. Nekmoli neće biti Ivanu Penavi kojeg stišću stranačke kolege, jer za ko’g vraga smo izlazili na izbore ako ćemo odbiti priliku da budemo dio vlasti i provodimo svoje politike, ili makar one koje se uspješno istrguju.  Mnogi koji nisu uspjeli na parlamentarnim, svoj popravni traže na europskim izborima, ali nije malo ni onih koji su osvojili mandate u Saboru, a ipak hrle na EU izbore kao pčele u košnicu. Kod nekih je, navodno, došlo i do raskola zbog kandidatura. Ako je istina, kako prenosi Jutarnji list, Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić nakon sukoba s Marinom Miletićem napustili su stranku ( Most ).

Doduše Nino Raspudić je dugo otezao s formaliziranjem svoga statusa u Mostu i pred parlamentarne izbore je to, činilo se, nevoljko, ali pod pritiskom ipak napravio. Marija je tu bila odlučnija, u Saboru je bila cijeli mandat nezavisna zastupnica u klubu Mosta. Eto, bar ne mora tražiti ispisnicu…

Sukob je izbio, piše Jutarnji, između Marina Miletića i Marije Selak Raspudić  koja je predlagala supruga Nina na listu za Europski parlament, a Miletić je smatrao da bi to mjesto trebalo pripasti njemu. Nakon žestokog verbalnog okršaja s Miletićem, Raspudići su demonstartivno otišli sa sjednice Predsjedništva Mosta.

No, sukob ima i svoju predigru koja se, navodno, odigrala tijekom predizborne kampanje kada je Marija Selak Raspudić na N1 televiziji na pitanje je li pobačaj temeljno pravo žene odgovorila potvrdno.

Marin  Miletić joj je trenutno na Facebooku očitao lekciju, podsjećajući je da je stajalište Mosta o pobačaju sasvim jasno.

Most je jasno za život. Vrh stranke, Predsjedništvo, naš predsjednik, svi mi tu imamo isti stav. Marija se ovdje pogrešno izrazila…- napisao jeMiletić korigirajući kolegicu iz Kluba.

Ona je na to reagirala bez žuči i dodatnog zaoštravanja nesuglasica:

-Njegovo je pravo objavljivati što želi. Neću ja kolegama iz Mosta govoriti što bi oni trebali misliti ili im zamjerati zbog načina na koji se javno izražavaju. Sve je to meni u redu, volim demokraciju- odgovorila je i pojasnila svoj stav o pobačaju:

Moj stav da je pobačaj odluka žene biološka je činjenica s obzirom na to da je dijete ovisno o majci, ali jasno je i da ja smatram da život uvijek treba štititi. Društvo mora stvoriti sve preduvjete kako do pobačaja ne bi dolazilo- naglasila je Marija Selak Raspudić.

Je li riječ tek o postizbornoj nervozi potenciranoj pregrijanom atmosferom u kojoj se pokušava pregovorima svih sa svakim okupiti parlamentarna većina, ili o sukobu na osobnoj razini koji ima i neku svoju povijest, nije poznato. Baš kao što zasad nema službene informacije o tome jesu li se Raspudići samo naljutili ili trajno razdružili s ekipom iz Mosta kojem su oboje, na recentnim izborima, izborili mandat.

O svemu tome je Marija Selak Raspudić najavila govoriti u srijedu ujutro na konferenciji za novinare kojoj će glavna tema biti sastavljanje lista za EU izbore.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI