Neovisni novinarski portal
12.7.2024.
wheels on fire
Nikola Marinković - foto:   Toni Opačić

Nikola Marinković :
Nisam očekivao da će mi se pisanje ovoliko svidjeti…

Nikola Marinković - foto: Toni Opačić

U Zadru je u izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice održana promocija drugog romana Tony Zadranina Nikole Marinkovića. 

U petak, 15. prosinca s početkom u 17 sati održana je u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, promocija novog romana, našeg cijenjenog književnika, sugrađanina i studenta Nikole Marinkovića. Nikola je prvostupnik hrvatskog jezika i književnosti, a bez obzira na svoj invaliditet, završava i diplomski studij novinarstva i odnosa s javnošću.

– Nastavljam iznimnu suradnju s timom drage Znanstvene knjižnice. Ondje se doista osjećam kao kod kuće i hvala im na tome.  -kazao je Nikola Marinković. 

Moderator promocije, koja je prošla i bolje nego li je očekivao, bio je Frane Brajković koji je uz to rekao ponešto o Nikolinom javnom djelovanju, kao i profesor Ivica Antić koji je govorio o samoj knjizi.

Nikola Mariinković na promociji – foto: Toni Opačić

-Kada jednom nađem dobar tim, trudim se opravdati njihovo povjerenje. Tako da su uz mene iznova IK Diligo liber i poštovani profesor Vertovšek kao recenzent i autor pogovora. Franu i profesora Antića jako cijenim i vjerujem kako su oni koji su došli doista uživali. Posebno se zahvaljujem i dragom prijatelju Toniju Opačiću koji je uslikao divne fotografije. On je također pun razumijevanja i uvijek je tu kad trebam fotografije koje ostavljaju bez daha, stoga se već sada radujem novim projektima pred nama. Puno mi znači što im se uvijek mogu obratiti, zato što je ovdje kao i u svemu ključan tim. Imam tu sreću da su svi navedeni uistinu moj tim iz snova. – kazao je Nikola Marinković. 

Drugi roman će se baš kao i prvi moći pronaći u knjižari Menart, ali će se moći naručiti kod Nikole putem društvenih mreža ili njegove web-stranice nikolamarinkovic.com. O drugom romanu, na koji se, iznenađujuće nije trebalo dugo čekati, Nikola kaže:

– Prije svega nisam očekivao da će mi se pisanje ovoliko svidjeti kao ni činjenicu da će prva naklada prvijenca biti potpuno prodana, ali do njega se još uvijek može doći na upit. Novi naslov, Tony je roman lika i karaktera, realistični i socijalni roman, međutim na neki način i roman o odrastanju. Tematizira sveprisutnu kulturu kliktivizma kroz specifičnog protagonista. Na naslovnici je moj dragi prijatelj Matija, kojemu se i ovim putem zahvaljujem na doniranju doista divne naslovnice. Nadam se da će Tony pronaći put do srca svojih čitatelja. Oni koji su se upoznali s mojim pisanjem prepoznat će moj stil i to je nešto što me, baš kao i brojni pozitivni komentari, neizmjerno veseli.

Nikola Marinković – foto: Toni Opačić

O planovima za budućnost Nikola kaže kako planira nastaviti pisati jer će uvijek biti priča koje treba ispričati, no ističe kako mu je sad u planu privesti studij kraju i zaposliti se u struci. U planu su mu i neki nove suradnje i stručni projekti. Nema sumnje da je pred ovim mladićem budućnost o kojoj će se izvještavati.

Prije Zadra, Nikola je održao promociju Tonya u Zagrebu 1. prosinca ove godine koja je također prošla vrlo uspješno, a koji će grad Nikola s Tonyem sljedeći posjetiti, vjerujem da će nas  na vrijeme o tome obavijestiti…

Nikola Marinković – foto: Toni Opačić

Nikola Marinković – foto: Toni Opačić

Tags:

VEZANE VIJESTI