Neovisni novinarski portal
27.4.2024.
političarenje / stranke
Zagonetni Karamarkov “comeback”: Na izbore, navodno, izlazi, ali na koje i s kim to se još ne zna…

Zagonetni Karamarkov “comeback”:
Na izbore, navodno, izlazi, ali na koje i s kim to se još ne zna…

Vraća se Tomislav Karamarko! Kakva vijest, kakvo iznenađenje. A već smo pomislili da je trajno “otpisan”. Za HDZ možda i jest, ali za politiku, čini se, nije. Evo ga na Facebooku s novom profilnom fotografijom i novim sloganom: “Sve što radim, radim za domovinu Hrvatsku”, poručuje Karamarko najavljujući svoj politički comeback. Očito treba rehabilitaciju ali i satisfakciju…

Za povratničku najavu poslužio se vještim marketinškim trikom u kojem tek daje naslutiti nove ambicije u politici, ali ipak ostaje manje-više zagonetan, čime, jasno, samo golica maštu javnosti. Objavio je i link za stranicu karamarko.com na kojoj zasad stoji tek lik Margaret Thacher s porukom: “You may have to fight a battle more than once to win it” ( Možda ćeš morati voditi bitku više nego jednom da bi pobijedio ), u kojoj ima neke simbolike i znakovitog nagovještaja nove Karamarkove bitke.

Za 24sata je potvrdio da će izaći na izbore iduće godine, ne precizirajući koje- predsjedničke, parlamentarne, eurozastupničke…ali slogan ima, a čini se i volje da i u svojoj 64-toj godini igra u nekim novim političkim utakmicama.

Pitanje je i s kim to Karamarko namjerava u izbore? S HDZ-om? Malo vjerojatno. Možda s nekim odmetnutim krilom HDZ-a, ili eventualno s novom strankom? Neki govore da će napokon napustiti HDZ i Plenkoviću izaći na megdan s vlastitom nezavisnom listom. Ako mu je to na umu, ćorav mu je posao…

Tomislav Karamarko je bio predsjednik HDZ-a od 2012. do 2016. Bio je potpredsjednik u vladi Tomislava Oreškovića koja je neslavno propala u lipnju 2016., a s njom i Karamarko kojeg je u HDZ-u naslijedio Andrej Plenković.

Tomislav Karamarko gleda u obelisk (foto Facebook)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI