Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
Politika i kriminal
Borkovićeva sotonizacija zastupnice Dalije Orešković: Zaključak je da nisam Sotona zato što sam se ogriješila o čast branitelja, već zato što sam napala HDZ!

Borkovićeva sotonizacija zastupnice Dalije Orešković:
Zaključak je da nisam Sotona zato što sam se ogriješila o čast branitelja, već zato što sam napala HDZ!

Saborska zastupnica Centra, Dalija Orešković, našla se u središtu vrlo neugodne· polemike s Brankom Borkovićem Jastrebom i Antom Deurom, koji su je čak, zbog njezinih kritički intoniranih govora u Saboru protiv korupcije i HDZ-a , nazvali Sotonom. Pokušaj “mirenja” nije uspio, a Orešković je javnosti prenijela kako su nakon razgovora zaključili da nije Sotona zato što se ogriješila o čast branitelja, već zato što je napala HDZ ( ?! )

Zastupnica je na društvenim mrežama objavila poruku “Đakiću i Jastrebu, i svima ostalima” u kojoj je napisala:

– U ime svih branitelja čije su tvornice, a s njima i radna mjesta nestala u pljačci počinjenoj od strane hrvatskih vlasti nakon rata, u ime svih branitelja koji nisu privilegirani povlaštenim državnim kreditima, subvencijama, političkim pozicijama i stranačkim iskaznicama, u ime svih branitelja kojima smeta korupcija koja je uništila snove o pravednoj i pravnoj državi, u ime svih branitelja čije se sudbine mogu poistovjetiti s pričom iz ovog govora, još jednom onoj drugoj strani sabornice i politike poručujem – bando prokleta.

Svima koji danas nakon burnog početka rasprave o proširenju prava branitelja uporno okreću naopako smisao svega što sam uvodno izgovorila, nazivajući me bolesnom i sotonom, poručujem da ja nisam protiv branitelja, naprotiv, ja sam na njihovoj strani. A zbog onog za što se u politici borim, trebali bi i oni biti na mojoj. Korupcija koja pustoši Hrvatsku nije vrijedna žrtve pravih branitelja, i razlike između njih i HDZ-ovih profitera- poručila je Orešković.

I naravno, odmah doživjela žestoke napade iz braniteljskih i inih redova. Klasična metoda diskvalifikacije kritičara, koja kod nas traje duže od tri desetljeća, jest da mrze sve hrvatsko. Dalija Orešković na takve etikete nije pristala pa je na Twitteru svima takvima dala do znanja:

-Spomenite mi još jednom da mrzim sve hrvatsko, časna riječ, proganjat ću vas, jednog po jednog, i u sabornici i izvan nje nakon ovog mandata. I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju, e pa nećete!

Branko Borković Jastreb nazvao je Sotonom. A onda pred Sabor, zajedno s Antom Deurom, došao s transparentom. Pokušala je od njih dobiti objašnjenje za takvu gestu.

Evo što je o tom neuspjelom pokušaju “mirenja” napisala na društvenim mrežama:

-Mislim da bi branitelji trebali biti uz narod, a ne uz vlast, pogotovo ne uz vlast koja je Hrvatsku zarobila u korupciji.

Vjerujem u Sokolove, Tigrove, Vukove, Gromove i Pume, u pripadnike svih drugih postrojbi, koji su ostali vjerni domovini. Ako su svjesni problema i stanja u državi, tada će svojim djelovanjem u miru očuvati vrijednosti za koje su njihovi suborci položili živote. Korupcija to sigurno nije.

Kao što je to bilo i u ratu, tako je i sada uloga branitelja bitna za opstanak i budućnost ove zemlje.

Mladi Jastreb, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Branko Borković, to nije shvatio. Nakon što me javno, putem medija nazvao Sotonom, u petak je došao pred Hrvatski sabor s transparentom. Izašla sam mu u susret, s iskrenom namjerom da saznam u čemu je problem. Izašla sam izvan ove ograde, pristojno i s poštovanjem.

Razgovor s Mladim Jastrebom i Antom Deurom nije moguće prepričati, ali zaključak je da nisam Sotona zato što sam se ogriješila o čast branitelja, već zato što sam napala HDZ.

U ime svega što bi jednoj naciji trebalo biti sveto, najveća tragedija za sjećanje na žrtvu Domovinskog rata bila bi da se između branitelja i HDZ-a stavlja znak jednakosti- zaključuje Orešković.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI