Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
bulažnjenje
'Šoferšajba' egzodus-prometala (foto print screen HRT)

Ivan Penava, DP-ovac i ex HDZ-ovac:
‘Napadnuti smo mi vjernici, mame i tate. Ugrožena je obitelj, ugrožena je Domovina, ugrožena je vjera, a to su stupovi naše mlade države. Hrvatski narod postao je meta i neprijatelj’

'Šoferšajba' egzodus-prometala (foto print screen HRT)

Uvodimo novu rubriku BULAŽNJENJE. Ta rubrika može se bez ikakvih osjetnih problema (izuzev psihičkih) puniti svakodnevno, s obzirom na neiscrpnu količinu koječega čemu smo izloženi iz ustiju značajnog broja domaćih političara.

Za danas nećemo odabrati vodeću partiju i njene glavonje, a jer su oni inače vječno vrelo gore navedenoga na svakodnevnoj bazi, što se kaže. Umjesto njih evo njihove gore lista, ili njihove šume panja, nekadašnjeg grlatog HDZ-ova saborskog zastupnika, a sada predsjednika navodne oporbene stranke Domovinski pokret i aktualnog gradonačelnika Vukovara, grada koji je središte Vukovarske županije, a koja je proglašene za gospodarski najgoru regiju u Europi (kako značajno i važno ističu i u stranci Domovinski pokret).

Ta je partija jučer priredila nekakav partijski skup u Slavonskom nakon kojega je koncert održala lakoglazbena slavonska atrakcija višestruko znakovitog i uopće posve primjerenog imena Opća opasnost.

Možda se ime ove grupe odnosi i na političke nakupine koje dugo vladaju Slavonijom, i šire.

Domovinski pokret u subotu je, javlja Hina, organizirao stranački skup pod nazivom ”Ustani i ostani!” na kojem je upozoreno na depopulaciju Hrvatske te lošu gospodarsku situaciju na istoku zemlje, a predsjednik stranke Ivan Penava ustvrdio je kako su ugroženi stupovi države.

Ustani i ostani?

Što to znači ustani? Slavonci kao inače ne ustaju iz kreveta?

Što hoće reći s ovim ostani? Da ostanu u spavaćoj sobi kad ustanu?

-U deset godina smo izgubili jedan Osijek i jedan Slavonski Brod. Mislim da trebamo ustati i reći kako ne odlazimo, ostajemo i demokratskim putem  ćemo u Hrvatskoj preuzeti vlast i zaustaviti katastrofalne poteze. Živimo u divljim vremenima, u kojima je ispravno postalo krivo, a izvitopereno je postalo normalno. Ugrožena je obitelj, ugrožena je Domovina, ugrožena je vjera, a to su stupovi naše mlade države. Hrvatski narod postao je meta i neprijatelj – poručio je umno Ivan Penava.

Slavonija-Dublin (fotomontaža)

Ugroženi su, dodaje, i stupovi Europske unije “jer ih vode izgubljene i pohlepne osobe”.

Po njegovi riječima, “u hrvatskoj obitelji vlada nespokoj jer je napadnuta hrvatska kultura i tradicija”.

-Napadnuti smo mi, koji smo vjernici, mame i tate, Hrvati koji u miru i tišini nestajemo. Mi smo problem ove države u smislu da smetamo. To će tako biti dokle god globalisti i manjina upravljaju ovom državom – rekao je isti Penava, a ustvrdio je i kako Hrvatska više nije zemlja ponosa i slave.

Zna se i zašto nije.

Ne zna se tko to napada vjernike, mame i tate.

Zaboravio je pritom kako je on i njegova bivša partija u Hrvatskoj i Slavoniji na vlasti nekoliko desetljeća, te kako su katastrofalnom nesposobnošću i manjkom vizije, sluganskim uvozom hrane i zatiranjem domaće poljoprivrede, te gotovo sustavnim zanemarivanjem ili privatiziranjem njezinih vrednota i resursa postigli to da je Slavonija danas opustjela, te da se stanovništvo masovno iselilo u Irske, Njemačke, Švedske itd.

-Demografski slom je tema svih tema. Stojimo u Slavonskom Brodu jer je iza nas bosanska Posavina koja je imala 300.000 stanovnika, a sada jedva 20.000. Ispred nas je Požeško-slavonska županija koja je druga najgora regija u EU, a desno je Vukovarsko-srijemska županija koja je najgora regija u EU. Ne postoji gora regija ni u Rumunjskoj, ni u Bugarskoj”, rekao je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

Na početku skupa oko 18 sati na središnjem trgu okupilo se, po procjeni policije, oko 1500 simpatizera stranke, kaže Hina.

Ta brojka govori dovoljno.

Ijuju…

A za manje upućene evo i jednog od naših arhivskih tekstova o Slavoniji, nekadašnjoj žitnici Europe, a danas svojevrsnom tranzitnom kolodvoru za Europu: Vinkovci-Vukovar-Osijek-Valpovo-Donji Miholjec-Požega-Našice-Orahovica-Slatina-Virovitica-Pitomača-Đurđevac-Virje-Koprivnica-München-Ulm-Stuttgard-Pforzheim-Karlsruhe-Mannheim-Frankfurt-Bonn-Köln-Düsseldorf-Duisburg-Essen-Bochum.

‘Šoferšajba’ egzodus-prometala (foto print screen HRT)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI