Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
(NE)RED
foto: Margita Maričić

Ususret turističkoj sezoni na šibenskom kupalištu Jadrija prvi red do mora stoji deponij smeća

foto: Margita Maričić

Turistička sezona je počela, neke destinacije se hvale izvrsnom popunjenošću smještajnih kapaciteta i velikim brojem individualnih, mladih gostiju, dok na šibenskom kupalištu Jadriji još nema ozbiljnijih naznaka da je počela priprema za turističku sezonu, već sasvim suprotno, ususret ljetu nemarni i nesavjesni pojedinci ponovo su na starom mjestu formirali deponij smeća.

Deponij se nalazi prvi red do mora, a smeće se odbacuje mjesecima, od krupnog otpada pa do sitnog otpada iz domaćinstva, te je sasvim jasno da vikendaši iz obližnjih vikendica negoduju jer osim što im se deponij nalazi pred vratima, oni koji iznajmljuju apartmane morat će gostima objasniti zašto se na plaži nalazi smeće.

foto: Margita Maričić

Priprema za turističku sezonu na sto i jednoj godini starom šibenskom kupalištu još nije počelo što je vidljivo i po neurednim plažama, i šetnici koja je zatrpana nanosima pijeska s plaže, pa stariji vikendaši negoduju zbog loše prohodne i neuredne šetnice. Nažalost, na Jadriji komunalni problemi samo se nižu, a kvalitetna i pravovremena rješenja izostaju.

Možemo zaključiti kako lijepe priče o produženju turističke sezone koje možemo često čuti od predstavnika turističkih zajednica (u Jadrijskom slučaju) su za sada samo lijepe priče i ništa više.

foto: Margita Maričić

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI