Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
šibenik / smeće
Kaos u gospodarenju otpadom : Šibenik se teško nosi sa smećem!

Kaos u gospodarenju otpadom :
Šibenik se teško nosi sa smećem!

Gradska tvrtka „Zeleni grad Šibenik“ zaslužuje posebnu rubriku jer (ne)djelovanje te tvrtke česta je medijska tema. Zbog neodgovornog gospodarenja otpadom, svakodnevno se stvara dojam kako se Grad Šibenik teško nosi sa smećem.

Građani nam često šalju fotografije nagomilanog smeča koje zaudara i na koje nitko ne može ostati imun. Oni koji žive u Šibeniku svjedoci su komunalnog nereda, kojemu se ne nazire kraj, a turistička sezona je lagano krenula, što znači da će smeća biti još više. Podzemni kontejneri su ponekad otvoreni, a ponekad nisu, pa je za otvaranje potrebna kartica, pravila, očito, nema.

Stanovnici centra grada se žale na nered jer su podzemni kontejneri najčešće pretrpani zbog čega se smeće odlaže pokraj kontejnera. Kažu da plaćaju svako pojedinačno otvaranje kontejnera, ali nerijetko se ne mogu riješiti smeća zbog pretrpanih podzemnih spremnika.

Problem s podzemnim kontejnerima je i na rivi, ili se ne mogu otvoriti, ili su otvoreni, ali, pretrpani kartonom iz obližnjih restorana i domaćinstava, čiji neodgovorni pojedinci ne odvajaju otpad.

Dobili smo fotografije od jedne mame koja svako jutro nailazi na nagomilano smeće i nered pokraj dječjeg vrtića na Vidicima. U neredu nema iznimke…

Što je najžalosnije, sav taj komunalni nered skupo plaćamo, kao da sustav uredno funkcionira.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI