Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
'rvatska / koncertiranje
Pulski gradonačelnik zabranio turbofolk koncert: Organizatori optužili Zoričića da im je psovao “srpsku mater” i rekao da ne želi to “srpsko smeće” u svom gradu, najavili tužbu…

Pulski gradonačelnik zabranio turbofolk koncert:
Organizatori optužili Zoričića da im je psovao “srpsku mater” i rekao da ne želi to “srpsko smeće” u svom gradu, najavili tužbu…

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić odlučio je braniti urbani identitet grada zabranom narodnjačkog koncerta u javnom gradskom prostoru, Domu sportova koji nosi ime Mate Parlova. No, kako tvrde organizatori projekta Hiljadarka, razgovor koji su tim povodom obavili s gradonačelnikom bio je daleko više kavanski negoli urbani.  Kako izgleda, slučaj će na sud…

Filip Zoričić

Turbofolk koncert usred Pule, poznate po jakoj alternativnoj sceni, trebao se održati 25. ožujka, a kao glavni izvođači najavljene su narodnjačke zvijezde Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Takva “zvjezdana postava”, nije se svidjela gradonačelniku, pa je koncert- zabranio, barem što se njegovog održavanja u gradskom Domu sportova tiče.

Organizatori su, navodno, koncert pokušali premjestiti u Osijek, ali su i tamo dobili odbijenicu.

Nakon zabrane, organizatori su kontaktirali gradonačelnika Pule izražavajući nezadovoljstvo njegovom odlukom, no, od Zoričića su, kažu, “popili” salvu uvreda.

Prema priopćenju koje su objavili organizatori, detaljno prenoseći kako je tekao razgovor s pulskim gradonačelnikom, Zoričić im je, navodno, psovao “srpsku mater”, govorio kako u Puli ne želi to “srpsko smeće” itd.

Gradonačelnik potvrđuje da je razgovor bio temperamentan s njegove strane, ali negira da je bilo kome psovao srpsku mater, jer se, kaže, tako nikome ne obraća. Tvrdi da nije bio vulgaran, a na ovaj potez odlučio se jer takvu vrstu glazbe u gradskoj sportskoj dvorani ne želi, a što će biti u privatnim prostorima u to se ne miješa.

Nasuprot Zoričiću, direktor projekta Hiljadarka Mario Cindori navodi:

“Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, no on je urlao na mene na telefon, vikao i meni ‘da ne želi srpska smeća u svom gradu’. Pokušao sam mu objasniti da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pjevač, Dalmatinac, Splićanin, no kad mi je u jednom trenutku počeo ‘je*ati srpsku mater’, prekinuo sam ja telefonski razgovor”, navodi Cindori u priopćenju, pozivajući se na svjedoke koji su zajedno s njim slušali razgovor preko uključenog zvučnika na mobitelu.

Zoričić poriče da je bio pijan, jer, kaže, ne pije, osim toga nema ništa protiv Srba, što dokazuje, veli, i činjenica da je Đorđe Balašević lani proglašen počasnim građaninom Pule, a i godinama vrlo dobro surađuje sa srpskom  zajednicom u svom gradu.

Ali, ma što sada Zoričić govorio neće biti od velike pomoći, jer, Cindori je već najavio angažman odvjetnika  i podizanje tužbe protiv pulskog gradonačelnika. Koncert je, kako veli, zbog atmosfere linča koja je nastala, otkazan, publici koja je kupila karte se ispričao, kao i građanima Pule koji su, kako ističe u priopćenju, “nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika sad dobili još goreg gradonačelnika, čovjeka koji iz nama nepoznatog razloga mrzi Srbe, a čak i Hrvate optužuje da su srpska smeća”, poručio je Cindori.

Zoričić se, kako tvrdi, zbog toga ne uzbuđuje, a ako Cindori misli da je u pravu i da to može dokazati, neka ide na sud, neka tuži, pa ćemo vidjeti.

I onda kažu da je glazba zvonka radost…Ili ovdje i nije riječ o glazbi?

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI