Neovisni novinarski portal
12.7.2024.
aktivisti / civilno društvo
Mladi iz Murtera poklonili svome mjestu dvije eko knjižnice

Mladi iz Murtera poklonili svome mjestu dvije eko knjižnice

Dvije knjižnice na otvorenom u tjednu Božića dar su mladih iz Murtera svome “malom mistu”. Rezultat je to njihovog projekta “Emulzija- energija mladih u lokalnoj zajednici” koji je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Tzv. eko knjižnice će biti dostupne svim ljubiteljima čitanja, a projekt se realizira pod sloganom “Uz knjižnicu našu, mozak na pašu”.

Projektom je bilo predviđeno postavljanje samo jedne eko knjižnice, ali su se mladi, uz potporu udruge Argonauta, dosjetili kako bi mogli tražiti pomoć Općine Murter-Kornati koja im je, naposljetku, donirala sredstva za još jednu. Cilj ovog projekta je pridonijeti kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, poticanju mladih na čitanje i edukaciju, društvenu povezanost i održivo ponašanje kao i poticanje razmjene kvalitetnih sadržaja.

Prije postavljanja eko knjižnice, mladi su Murterini i Murterinke u listopadu u centru Murtera, uz podršku udruge Argonauta, organizirali akciju prikupljanja knjiga kada su pozvali svoje sumještane da im doniraju knjige viška koje imaju kod kuće.

A s tim “viškom” napunili su dvije eko knjižnice, jednu na Trgu Rudina, a drugu na plaži Luke i na taj način svome mjestu za Božić poklonili novi sadržaj koji će obogatiti njihovu lokalnu zajednicu.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI