Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
POLITIKA & KRIMINAL
Škugor, zvani “milijarda”, pušten iz Remetinca

Škugor, zvani “milijarda”, pušten iz Remetinca

Damir Škugor,  kako zasad izgleda , mastermind velike pljačke u Ini teške milijardu kuna, nakon dva i pol mjeseca pušten je iz Remetinca na slobodu. Uhapšen je zbog sumnjive prodaje plina iz Ine na kojoj je, iako jedan od direktora kompanije, s još nekoliko partnera, privatno zarađivao golem novac…

Iako su ga novinari dočekali pred Remetincem, Škugor je odbio davati izjave, a uz njega, iz pritvora su pušteni i Stjepan Leko te Vlado Mandić, na koje je USKOK naknadno proširio istragu.

Škugor je uhapšen zbog pljačke Ine, teške milijardu kuna, a u čemu su mu pomagali, kako se sumnja, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim dijeli suvlasništvo u tvrtki OMS Upravljanje, Škugorov otac, umirovljenik Dane Škugor, te predsjednica uprave Plinare istočne Slavonije, Marija Ratkić.

Sumnjiči ih se da u od lipnja 2020. do utorka, 8.studenoga 2022., zaradili oko 850 milijuna kuna te da su Inu oštetili za preko milijardu kuna.

Kao direktor Službe za trgovinu prirodnim plinom u Ini, Škugor je, kako vjeruju u Uskoku, sredio da tvrtka dvojca Husić-Šurjak kupuje Inin plin po fiksnoj cijeni od 19,46 eura po megavatsatu, bez obzira na promjene na svjetskom tržištu, a taj su plin potom prodavali stranom kupcu za 210 eura po megavatsatu. Na tome su zaradili enormnu dobit, a na štetu Ine.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI