Neovisni novinarski portal
7.12.2023.
crkve
Kardinal Ricard- seksualni zlostavljač maloljetne djevojčice

Kardinal Ricard- seksualni zlostavljač maloljetne djevojčice

Vatikan će otvoriti istragu protiv francuskog kardinala Jean-Pierrea Ricarda, koji je ranije ovog tjedna priznao da je prije nekoliko desetljeća seksualno zlostavljao 14-godišnju djevojčicu.

Protiv francuskog kardinala Jean Pierrea Ricarda Vatikan pokreće istragu zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje djevojčice. Zločin se dogodio prije više desetljeća, a kardinal ga je ovog tjedna napokon i priznao.

Da je kardinal pred preliminarnom istragom potvrdio je glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni, koji je najavio da će istraga započeti kada se pronađe najprikladnija osoba s “potrebnom autonomijom, nepristranošću i iskustvom” sposobna da je provede. Vatikan je uzeo u obzir, kazao je Bruni, prenosi N1, da su francuske pravosudne vlasti otvorile istragu o ovom slučaju, i dok ne završi istraga francuskih civilnih vlasti, neće početi ozbiljna vatikanska istraga, poručio je Bruni.

Inače, 78-godišnji kardinal Ricard priznao je ovog tjedna zločin koji se, kako je rekao , dogodio prije 35 godina, u vrijeme kada je on bio župnik. Kardinalom ga je 2006. proglasio papa Benedikt XVI, a nakon priznanja zločina, Ricard je zatražio oprost i najavio povlačenje sa svih funkcija. Obećao je, također, biti dostupan civilnim i crkvenim vlastima tijekom istrage.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI