Neovisni novinarski portal
28.11.2023.
priroda i društvo
NP Krka dočekao milijuntog posjetitelja u 2022.!

NP Krka dočekao milijuntog posjetitelja u 2022.!

Nacionalni park Krka dočekao je, na Skradinskom mostu, na mjestu gdje se, kako to kažu u NP, prvi put susreću Krka i more, milijuntog posjetitelja u 2022 godini.. Sretnu obitelj iznenadili su Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, i Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Radi se o šesteročlanoj obitelji Chehadeh iz Njemačke, koja je u Hrvatsku i Nacionalni park „Krka“ stigla po prvi put i odmah je dočekana s darovima.

Može se stoga reći da Nacionalni park „Krka“ ove godine ima milijun razloga za optimizam. Nakon dvije neizvjesne pandemijske godine, Park ostvaruje dobre rezultate i bilježi veliki interes posjetitelja, što govori da je svijet opet krenuo na put, ali i o rezultatima održivog upravljanja unutar Ustanove- kažu zadovoljno u NP Krka.

S ciljem provođenja aktivnih mjera očuvanja i revitalizacije, u Nacionalnom parku „Krka“ donesene su određene upravljačke novine u skladu s dugotrajnim strateškim ciljevima i uspostavljenim mjerama održivog upravljanja.

Zahvaljujući aktivaciji nebrojenih kapaciteta gornjeg toka rijeke Krke i ograničavanju kupanja radi očuvanja sedre kao temeljnog fenomena, posjetitelji danas mogu sami isplanirati obilazak Parka. Sustavnom valorizacijom srednjeg i gornjeg toka Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nastoji taj prostor predstaviti u njegovoj izvornosti i razvijati za aktivni boravak u prirodi kroz uređenje pješačkih i biciklističkih staza i znanstveno-edukativne sadržaje- poručuju iz NP Krka.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI