Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
POLITIKA / stranke
Nakon istupanja iz DP-a 11 povjerenika : Raspada li se zagrebačka podružnica Domovinskog pokreta?

Nakon istupanja iz DP-a 11 povjerenika :
Raspada li se zagrebačka podružnica Domovinskog pokreta?

Učinak Ivana Penave na Domovinski pokret, mogao bi se pokazati kao pravi fijasko. Stranku je u zadnje vrijeme, zbog nezadovoljstva autokratskim načinom vođenja stranke i olako davanim, a nikad ispunjenim obećanjima, napustilo čak 11 bivših predsjednika i povjerenika ogranaka  u zagrebačkoj podružnici Domovinskog pokreta.  Nastavi li se taj trend, Zagreb bi, umjesto najvećeg uporišta, mogao postati sasvim marginalno mjesto djelovanja DP-a…

Nezadovoljni članovi zagrebačke podružnice oglasili su se s konferencije za novinare u subotu gdje su nedemokratsko upravljanje strankom, odnos prema njezinim članovima i lažna obećanja da će se Hrvatska vratiti narodu kroz izborni zakon i referendume, kako je to navela Zorica Gregurić, detektirali kao glavne uzroke rasula u zagrebačkoj podružnici.

U zadnje dvije godine, kazala je Gregurić, sustavno su se kršili temeljni dokumenti stranke, a svi oni koji su digli glas zbog autokratskog načina vođenja zagrebačkih ogranaka, suspendirani su i tako onemogućeni u kandidaturama na unutarstranačkim izborima.

Vodstvo je pokazalo, tvrde bivši povjerenici, da nije u stanju poštivati osnovne dokumente stranke, Statut i pravilnike koje su upravo oni donijeli. Nasuprot  poštivanju “propisanih pravila igre”,  zloupotrebljavali su statutarne odredbe za osobne probitke, nije bilo unutarstranačkog dijaloga i razmjene mišljenja, a čak su se i pratili privatni Facebook  profili “nepoćudnih” članova.

Povjerenici zagrebačkih ogranaka, nisu međutim , bacili koplje u trnje, jer, kako je na presici najavila Gregurić, nastavit će se baviti politikom kao nezavisni vijećnici u službi građana koji su im dali povjerenje na izborima.

Inače,  navodi N1, iz Domovinskog pokreta su istupili povjerenici iz zagrebačkih gradskih četvrti Sesvete, Stenjevec, Podsljeme, Brezovica, Podsused- Vrapće, Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok, Trešnjevka Sjever i Peščenica Žitnjak.

Brine li Penavu što će naposljetku ostati od zagrebačke podružnice, ili je čelniku DP-a vidno polje limitirano Vukovarom u kojem se osjeća kao pravi gazda?

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI