Neovisni novinarski portal
24.9.2023.
Megafon / projekti
Foto: TRIS/Željka Kovačević

Prva epizoda TRIS-ovog video-serijala vodi nas u Knin

Foto: TRIS/Željka Kovačević

„Nije sve to samo R’n’R” naslov je prve epizode TRIS-ovog video-serijala o pravima, mogućnostima i potrebama mladih koja nas vodi u Knin.

U gradu na sedam rijeka koji odbija biti slučaj družimo se sa friško oformljenim ženskim srednjoškolskim bendom In the Zone i ostalom inspirativnom ekipom okupljenom oko Udruge Atribut i kluba A3, kultne institucije dobroga zvuka i pozitivne energije, cijenjene točke na mapi nezavisne kulture koja prkosi ekspanziji šunda i nezainteresiranosti za progresivne trendove.

TRIS-ov video-serijal autorski potpisuju Željka Kovačević, autorica zagrebačke produkcijske kuće Fade In i Edin Bećirević kao snimatelj i montažer. Zatekli smo ih danas u montaži i čuli dojmove.

-Mnogi imaju percepciju o Kninu kao o nekoj zaostaloj sredini iz koje mladi odlaze, ali ne znaju da u Kninu postoji oaza urbane i nezavisne kulture. Moram priznati da sam i sama prije imala takvih predrasuda i da me je ovo što smo zabilježili u Kninu itekako iznenadilo i definitivno razbilo ostatke svih tih predrasuda – ispričala nam je Željka Kovačević, autorica TRIS-ovog serijala.

Prva epizoda serijala koja uz ostalo pokazuje kako nezavisna kultura potiče toleriranje različitosti i razmišljanje svojom glavom bit će objavljena u petak 10. lipnja na YouTube kanalu Tris Megafon, a ostale tri epizode u srpnju, kolovozu i rujnu. Serijal čine četiri video-priloga u trajanju 10-15 minuta svaki, a osim objave na medijskoj platformi bit će u listopadu ponuđen obrazovnim ustanovama za prikazivanje u okviru nastavnih kurikuluma i u studenom javno prikazan u šibenskom Press centru ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) u Šibensko-kninskoj županiji.

I ostale epizode bit će poput prve kninske snimljene na specifičnim mikro-lokacijama u Šibensko-kninskoj županiji, urbanim i ruralnim sredinama, govoriti o primjeni konkretnih rješenja za probleme i potrebe mladih, pokušati utjecati na veće uključenje i aktivaciju pasivnih i neorganiziranih mladih kroz koristan društveni angažman te nastojati doprinijeti smanjenju diskriminacije i stigmatizacije.

Video-serijal nastaje u okviru projekta Megafon sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, projekta kojeg Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS provodi u partnerstvu sa Ekološkom udrugom Krka Knin, od početka lanjskog prosinca do kraja ovogodišnjeg studenog.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI