Neovisni novinarski portal
4.12.2023.
crkveni kutak / KRONIKA 112
Božesačuvaj: Sukošanski svećenik najprije šakom udario časnu sestru, a jučer napao i davio ženu

Božesačuvaj:
Sukošanski svećenik najprije šakom udario časnu sestru, a jučer napao i davio ženu

Zbog napada na 43-godišnju ženu koju je davio, sukošanski katolički svećenik D.K. (43) sljedećih 15 dana provest će iza rešetaka zadarskog zatvora, izvijestio je glasnogovornik Općinskoga suda u Zadru Davor Dubravica. Isti svećenik je nedavno napao časnu sestru.

U priopćenju se navodi da je zadarska policija podigla optužni prijedlog protiv D.K. zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru. Optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je 17. svibnja deset minuta poslije ponoći u Sukošanu, u Ulici Hrvatskih branitelja, na javnome mjestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu 43-godišnje A.S.

Pri povratku u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući, da bi je zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Žena se istrgnula, a D.K. ju je zatim odgurnuo, zbog čega je pala na tlo i zadobila površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, stoji u priopćenju. Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio zadržavanje D.K. u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, nakon čega je prepraćen u zadarski zatvor.

Na novinarski upit Dubravica je dodao kako nije poznato je li osumnjičenik u trenutku napada bio pod utjecajem alkohola jer nije izvršeno alkotestiranje. Novi napad D.K. je počinio dva tjedna nakon što je napao 70-godišnju časnu sestru zbog čega je deset dana proveo u zatvoru, jer je Općinski sud u Zadru procijenio da bi mogao ponoviti nedjelo za koje su ga teretili.

Tada je taj ‘svećenik’ ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući, verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A. psujući je, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Zadarska nadbiskupija danas je priopćila kako je upoznata da je svećenik u Sukošanu sudjelovao u javnoj svađi i napao ženu.

Ističu da mu je poslije napada na časnu sestru, 26. travnja, oduzeta župnička služba te da mu je nakon izlaska iz zatvora naloženo “da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na liječenje”. Biskupija je u priopćenju izrazila žaljenje i ispriku žrtvi i svima koje je nasilje potreslo te navela da je “očekivano ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebice što se radi o svećeniku koji ima biti uzor i primjer dobrog ponašanja”.

Privođene nasilnika (foto HRT)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI