Neovisni novinarski portal
10.12.2022.
potres
Razoran potres pogodio BiH: Nedaleko Stoca poginula 28-godišnja žena, a fra Bože Radoš “uživao” ( ?! )

Razoran potres pogodio BiH:
Nedaleko Stoca poginula 28-godišnja žena, a fra Bože Radoš “uživao” ( ?! )

Tresla se Hercegovina, tresla se s njom bogme i cijela regija. Potres koji je u petak navečer u 23:07 pogodio susjednu BiH, imao je epicentar blizu Stoca, i prema EMSC-u je bio jačine 5,6 po Richteru ( Seizmološka služba Hrvatske navodi magnitudu potresa od 6,1 ). Nažalost, potres je uzeo i jedan mladi život, poginula je 28-godišnja Elmira Sefo na čiju se kuću, pokrenuta potresom, doslovce obrušila golema stijena. Stolac je, zbog pogibije djevojke, proglasio dan žalost za nedjelju, 24. travnja.

Uz Stolac i okolna mjesta najviše je pogođeno Ljubinje, gdje su tamošnji žitelji reporterima izjavili kako tako snažan potres na pamte na tom području u zadnjih 50 godina. I dok su neki zbog ozljeda ili napada panike trebali liječničku pomoć, bilo je, ma kako nevjerojatno zvučalo, i onih koji su u potresu osobito uživali. Tako je fratar iz Čapljine na Facebooku napisao:

“kakav potres?! Odavno nisam ovako uživao jer, upravo sam izmolio: Isus je uz mene. Još podrhtava… mislim da je iznad 6 stupnjeva. Slava Bogu Svesilnom!”, objavio je u svom statusu fra Bože Radoš i isprovocirao buru raspravu na društvenim mrežama.

Hercegovački potres osjetio se u cijeloj regiji, od Hrvatske, preko Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije pa sve do Slovenije i Italije. Građani Stoca i okolnih naselja prijavili su značajnu materijalnu štetu na obiteljskim kućama, no stradale su i škole, zdravstveni objekti, zgrada općine u Ljubinju

Stolac su posjetili članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, koji su se susreli i s obitelji poginule djevojke, i izrazili im sućut.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI