Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
djeca / dobrota / IZDVOJENO / pomoć
Iznimka za Kiaru: Majčinski apel na HNB, Vladu, da oslobode novac s računa Sberbanke za Kiarino liječenje!

Iznimka za Kiaru:
Majčinski apel na HNB, Vladu, da oslobode novac s računa Sberbanke za Kiarino liječenje!

Nevjerojatno je kako život znade biti ciničan i kako najteže pogađa one koji su to najmanje zaslužili. HNB je  uveo dvodnevni moratorij za Sberbanku radi čega građani mogu podići najviše oko 7 tisuća kuna  dnevno,  a Europska središnja banka je objavila da će Sberbank u Europi ( Austriji i Hrvatskoj ) vjerojatno propasti. A moratorij izravno pogađa najneviniju moguću žrtvu- malenu Kiaru, djevojčicu iz Šibenika kojoj je prošlog ljeta dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. Zahvaljujući ljudskoj solidarnoti i empatiji vrlo brzo prikupljena je pomoć za njezino liječenje,  pa je Kiara otputovala na skupo, ali učinkovito liječenje u Ameriku. No, novac koji je Kiari doniran nalazi se na računu upravo Sberbanke u Hrvatskoj!

Za Kiaru je prikupljeno preko 18 milijuna kuna što joj je omogućilo pristupanje medicinskom tretmanu u San Franciscu koji, poručuju roditelji, dobro podnosi a lijek kojeg prima na nju djeluje vrlo dobro.
Međutim, sav donirani novac za malenu Kiaru nalazi se, kako je javnost danas alarmirala njezina majka Matea Lambaša Goršić preko Facebooka, nalazi se upravo u Sberbanci!

-Ovog jutra je stigao još jedan udarac na već teškom i grčevitom putu za Kiarin život, ali ovog puta udarac koji boli najjače i najviše do sad. Ovaj udarac Kiari možda zaista oduzima šansu da živi!!!

Ovim putem vam se obraćam kao očajni roditelj i majka teško bolesne djevojčice, koja uz to šta se grčevito borim za djetetov život moram i baviti sa nažalost problemima Sberbank d.d Hrvatska i geopolitičkom situacijom.
Svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donaciju za Kiarino liječenje se nalaze na računima Sberbank d.d i do kojih sad zbog geopolitičke situacije ne možemo doći te istim novcima zajedno s bankom prijeti propadanje, ti novci možda nekome u vladi ili u HNB-u ne znače ništa ali ti novci nama znače SVE, ti novci znače Kiari ŽIVOT, apeliram na vladu i HNB da podrže Kiaru, da nam omoguće da do sredstava dođemo, da mom djetetu ne oduzmu šansu za život. Da moje živo dijete ne pokopaju!

Molimo HNB za iznimku da se moratorij s naših računa povuče kako bi sredstva povukli iz Sberbank d.d, da Kiari i njenom životu damo šansu.Ti novci su neophodni za Kiarino liječenje, a ne samo liječenje nego su neophodni za njen život, nemojte pokopati moje dijete, jer ako nam onemogućite prijenos sredstava, Kiaru ste ubili, jer bez istih sredstava Kiara u četvrtom mjesecu nemože nazad u San Francisco i nastaviti svoje liječenje a bez nastavka liječenja je Kiara ne sretno i bezbrižno dijete nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život!- stoji u dramatičnoj objavi Kiarine majke Matee na Facebooku.

Iz HNB-a su Karinoj majci odgvoorili da zbog mehanizma koji je aktiviran, nema izuzetaka od moratorija, ali srećom to neće dugo trajati.

Kiara Goršić

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI