Neovisni novinarski portal
4.12.2021.
'rvatska / političarenje
Hrvatski suverenisti likujući dočekali svađu u “trgovačkoj koaliciji” u ŠKŽ, zaboravljajući da su vještiji trgovci od njih!

Hrvatski suverenisti likujući dočekali svađu u “trgovačkoj koaliciji” u ŠKŽ, zaboravljajući da su vještiji trgovci od njih!

 Koliko su političari neobjektivna i samoživa vrsta koja sebe ne doživljava realno nego ima zamišljenu sliku o sebi, pokazuje jedno kratko priopćenje Hrvatskih suverenista ( HS ) koje je upućeno javnosti povodom sukoba u koaliciji koja upravlja Šibensko-kninskom županijom. S otvorenim likovanjem, hitro, površno i neprecizno Hrvoje Zekanović u ime HS-a županije poručuje javnosti kako je očito došlo vrijeme kraja trgovačke koalicije Jelić, Petrina, SDSS, SDP, Most i DP.

Priopćenje šalju, kako navode, “povodom neuspjelog izglasavanja proračuna u ŠKŽ“. Hm, proračun još nije ni stigao pred Županijsku skupštinu… Radilo se o rebalansu, tek preciznosti radi.

Nije izglasan rebalans proračuna, a ne proračun sam. Dakle, nisu se potrudili niti informirati. Za njih je bilo važno samo da je unutar koalicije nesuglasje, da postoji sukob među partnerima. I odmah su skočili ne uspijevajući zatomiti zadovoljstvo i nasladu time da se koalicijski partneri u županiji svađaju. Ali ni to nije sve. Osim što su površni i netočni, Zekanović i društvo su i nevjerojatno cinični!

U priopćenju Hrvatski suverenisti kažu:

 – Iako nismo sigurni je li sve ovo još jedan igrokaz u režiji trgovačke koalicije Jelić, Petrina, SDSS, SDP, Most i DP ili su se koalicijski partneri stvarno svadili vezano uz raspodjelu sinekura u Šibensko-kninskoj županiji, Hrvatski suverenisti su spremni za izbore te ih priželjkuju-poručuju i domeću:

-Od početka je jasno da ova invalidna alternativa Paukovoj vladavini ima za cilj jedino raspodjelu plijena kroz čerupanje nekoliko desetaka županijskih ustanova. Bez obzira koliko je plijen bio velik, izgleda da su apetiti brojnih i šarolikih partnera još veći.

U iščekivanju novih izbora možemo se jedino nadati da bahatost i gramzivost „spasitelja“ Šibensko-kninske županije nije napravila veću štetu po našu županiju i njezine građane. U svakom slučaju mi smo spremni- napet od radosti zbog možebitnih izvanrednih izbora priopćava Zekanović.

Da se čovjek pita je li to moguće, tolika neobjektivnost, nesvjesnost sebe i svoje političke pozicije koja je na sliku i priliku onoga što vođa “suverenista” naziva trgovačkom koalicijom koja upravlja županijom. Zar ima demenciju? Nije li i sam u trgovačkoj koaliciji koju je vješto sklopio sa HDZ-om u gradu Šibeniku kako bi gradonačelnik Željko Burić imao oslonac u Gradskom vijeću? I za račun dva “suverenistička” glasa koja je stavio na dispoziciju Buriću i HDZ-u utržio ( zasad ) dva direktorska mjesta u gradu ( o upravnim vijećima i odborima nećemo ). I to ne bilo kakva. Jedno je mjesto direktora Vodovoda i odvodnje, jedne od najprofitabilnijih gradskih tvrtki s poslovično visokim plaćama, a drugo je u tvrtki Batižele koja upravlja s najvrjednijim i najprosperitetnijim prostorom u gradu, oko 200 tisuća hektara površine bivše Tvornice elektroda i ferolegura kojim sada upravo Hrvoje Zekanović vodi potencijalne investitore u obilazak i pregovara s njima.

Zanimljivo je da je baš valorizaciju tog atraktivnog terena uz more šibenski gradonačelnik Željko Burić ne jednom definirao kao projekt svoga trećeg mandata, svoju najveću ambiciju, nakon realizacije koje može zadovoljno u mirovinu. Ali, da bi osigurao većinu u Gradskom vijeću i zadovoljio apetite Zekanovića i “suverenista”, Burić se morao odreći baš tog projekta na kojemu radi već godinama.

I sad Zekanović urbi et orbi poručuje kako je “trgovačka koalicija” u županiji, “invalidna alternativa  Paukovoj vladavini”, imala za cilj jedino raspodjelu plijena i čerupanje nekoliko desetaka žuapnijskih ustanova?! Žiteljima županije poručuje kako su oni, Hrvatski suverenisti spremni za izbore, da ih štoviše priželjkuju. Da bi što? Oni čerupali županijske ustanove, kao što su to učinili s gradskim?

Teško da smo vidjeli većeg cinizma od ovog “suverenističkog”.

Hrvoje Zekanović (Foto: Jozica Krnić/TRIS)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI