Neovisni novinarski portal
29.11.2021.
crovid / POLITIKA / PRIOPĆENJE / zdravlje
HUBOL u priopćenju javnosti:Dopustiti ovakve brojeve hospitaliziranih i umrlih mogu ipak samo Balkanci, a ne tamo neki “glupi” Danci…

HUBOL u priopćenju javnosti:
Dopustiti ovakve brojeve hospitaliziranih i umrlih mogu ipak samo Balkanci, a ne tamo neki “glupi” Danci…

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) oglasila se priopćenjem javnosti u kojem se referira na ukupnu situaciju u društvu, sustavno kontaminiranom verbalnim okršajima i nadmetanjima egocentričnih i neodgovornih političkih (kvazi)elita, dok nam pred očima zdravstveni sustav doslovce nestaje…

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Dok nam vrhovi državne vlasti izmjenjuju verbalne bravure i uvrede na razini prepotentnih narcisoidnih maloljetnika zlostavljača, za to vrijeme nešto što vole nazivati zdravstvenim sustavom koji zbrinjava COVID-19 epidemiju, pred našim očima nestaje. 
Sustav ne postoji kad pacijenti oboljeli od COVID-19 bolesti satima čekaju prijem u bolnički odjel jer nema slobodnih mjesta- ističe  se u priopćenju HUBOL-a.

Sustav ne postoji kad nemamo dovoljno anesteziologa, infektologa, internista koji znaju liječiti ljude kojima su uništena pluća-poručuju bolnički liječnici.
Sustav ne postoji kad trebate vezu da što prije dođete do kreveta koji je opskrbljen kisikom. Sustav ne postoji kad će vas za koji dan od COVID-19 bolesti i komplikacija bolesti liječiti kirurg, ginekolog ili neki drugi liječnik koji se s liječenjem te bolesti susreo tek u stručnoj literaturi.
Sustav ne postoji kad oni koji odlučuju je li taj sustav preopterećen, njegove usluge dobivaju jednim telefonskim pozivom upravi bolnice, bez obzira trebaju li cijepljenje, testiranje ili liječenje. Oni i njihova rodbina, prijatelji i poznanici ne čekaju u redovima. Oni sve te usluge dobiju na poziv- kritički će iz HUBOL-a.
-Sustav za njih nisu baka iz Pušće koja pred npr. KB Sveti Duh satima čeka prijem jer gospodin ravnatelj namjerno ili slučajno (ne zna se što je gore) ignorira stvarnost. Sustav za njih niste vi, dragi sugrađani. Sustav za njih niste vi dragi kolege koji odlučujete u koji nepostojeći krevet smjestiti bolesnika. Sustav za njih niste vi, dragi kolege, koji imate dodatne radne sate ili nikad niste liječili COVID pacijenta, a vidjeli ste svoje ime na rasporedu za rad na COVID odjelu- kaže se u priopćenju.
-Virus se širi koliko mu dozvolimo, izjavio je nedavno predsjednik epidemiološkog društva. Oni čija je odgovornost zaustaviti širenje virusa u populaciji svim potrebnim postupcima i mjerama (kao npr. u Danskoj) svaki dan nam sedirajućim glasom objavljuju sve veće brojke hospitaliziranih i umrlih, perući ruke od svoje vlastite odgovornosti i svrhe postojanja- ističu  bolnički liječnici i dodaju:
-Zato dragi sugrađani, kad vam nadležni svakodnevno serviraju lažni spokoj ne poduzimajući ništa, znajte da će sve umorniji ljudi koji čine zdravstveni sustav uskoro morati prestati s operacijama ili pregledima drugih bolesti jer su u COVID odjelima.Tamo gdje zbog dozvoljenog širenja virusa u populaciji svakodnevno pristiže sve više oboljelih i tamo gdje će se uskoro morati birati kojeg pacijenta prije smjestiti u krevet s kisikom ili mehaničkom ventilacijom. Dopustiti ovakvo širenje i brojeve hospitaliziranih i umrlih mogu ipak samo Balkanci, a ne tamo neki “glupi” Danci-  stoji na kraju priopćenja Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI