Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
brejkingnjuz
Policijski plijen na haubi policijskog vozila (foto Novozelandska policija)

Poremećeni svijet:
Na Novom Zelandu uhićena dvojica jer su švercali pohanu KFC piletinu, pomfrit i kupus-salatu u lockdown zonu

Policijski plijen na haubi policijskog vozila (foto Novozelandska policija)

 Ne. Ovo nije šala. Naime, kako piše The Guardian, na Novom Zelandu je policija uhitila dvije osobe koje su pokušale prokrijumčariti prtljažnik pun hrane iz  lanca brze hrane Kentucky Fried Chicken (KFC), poznatog po sprženoj piletini.

Naime, dvojac je hranu htio prošvercati u tzv. lockdown zatvorenu zonu najvećeg grada Aucklanda. Taj je grad već mjesec dana u strogom lockdownu i praktički izoliran od ostatka države kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, tvrde tamošnje vlasti. Je li ovaj svijet doista postao posve poremećen, neka prosudi svatko kako zna, no valja napomenuti da je ta zdravstvenosigurnosna represija tamo na snazi u trenucima dok  bilježe oko 20 novozaraženih dnevno (!).

Ovaj prilično bizaran događaj koji se doima kao scenarij iz crne komedije ili nekog trash filma ima svoje uporište u činjenici kako ljudi u Aucklandu već tjednima ne mogu ići u restorane, ali ni naručiti hranu putem dostave, pa su se toliko zaželjeli junk-fooda da su spremni platiti goleme velike novce ne bi li se domogli navedene piletine ili hamburgera iz drugih lanaca nezdrave prehrane.  Evo što je o uhićenju dvojca koji su švercali pohane KFC-a batke i karabatke rekao glasnogovornik tamnošnje policije.

Policijaki plijen na haubi policijskog vozila (foto Novozelandska policija)

“Policajci su primijetili sumnjivo vozilo koje se kretalo makadamom, a nakon što su sumnjivci ugledali policijsko vozilo, naglo su se okrenuli i pokušali pobjeći. Kada su uhvaćeni, u prtljažniku njihova vozila pronađene su velike količine hrane, prazne vrećice i gotovina.”

Pomnim pregledom policijskih dokaznih fotografija otkriveno je tamo najmanje tri kante piletine, do 10 posuda salate od kupusa i nepoznata količina pomfrita.

-U takvom okruženju brza hrana može poprimiti status nezakonite tvari velike vrijednosti. Prošlog tjedna policija je prijavila muškarca nakon što je na društvenim mrežama objavila video zapis o prelasku granice Aucklanda u potrazi za McDonald’som. – piše The Guardian. 

Inače, dvojici s pohanim dijelovima kokoši ne slijedi dobro: u pitanju je, kažu vlasti, ozbiljno kršenje novozelandskih zakona o lockdownu koje može rezultirati kaznom zatvora do šest mjeseci  ili novčanom kaznom do 4.000 dolara.

Nitko nije postavio pitanje je li po zdravlje opasnije jesti ovakvu vrst hrane ili dobiti koronu, ili je pak najopasnije, po mentalno zdravlje, čitati vijesti poput ove.

Policijski plijen na haubi policijskog vozila (foto Novozelandska policija)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI