Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
smeće
Zagreb: Odlazi glomazni otpad

Zagreb:
Odlazi glomazni otpad

Glomazni otpad koji se nekoliko dana nije odvozio sa zagrebačkih ulica se uklanja, javljaju iz zagrebačke gradske uprave i tvrtke Čistoća. O tome je obavijest na svojim stranicama prenio i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Evo te obavijesti u kojoj se, među ostalim, poziva građane i da prijave eventualne divlje deponije odnosno ilegalna odlagališta:

🔵 Podružnica Čistoća odvozi glomazni otpad nepropisno odložen na javnim površinama te prazni reciklažna dvorišta.

🔵 Pozivam vas da ilegalna odlagališta otpada na javnim površinama prijavite putem aplikacije mojZagreb 👉 bit.ly/komunalniredar 👈 na e-mail redarstvo@zagreb.hr ili na telefon 01 610 1566 (od 7 do 22 sata)

🔵 Čistoća također odvozi i otpad građana koji su ranije, prije obustave odvoza glomaznog otpada, predali zahtjeve za odvoz. Nakon toga će, u što kraćem vremenskom roku, započeti s odvozom glomaznog otpada sukladno zahtjevima građana koji su zaprimljeni u kolovozu, o čemu će na vrijeme obavijestiti javnost.

🔵 Podružnica Čistoća pruža i uslugu odvoza krupnog (glomaznog) otpada na zahtjev građana te naručivanje kamiona Čistoće ispred kućnog praga. Za ovu vrstu otpada građani mogu, bez naknade, naručiti: dva puta godišnje odvoz do 2 m3 ili jednom godišnje odvoz do 4 m3.

🔵 Obrazac Zahtjeva za odvozom glomaznog otpada dobili ste uz račun u veljači, a zahtjevi se zaprimaju na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, na mail adresu cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispunjavanjem e-Zahtjeva na https://bit.ly/eZahtjevGlomazni do 15. studenoga 2021. godine.

🔵 Holding je obvezan dostaviti odgovor na zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, a ne duljem od 20 dana.

🔵 Također, krupni (glomazni) otpad možete u vlastitom prijevozu, bez naknade, predati u reciklažna dvorišta.

Više pročitajte na: bit.ly/OdvozGlomazni

Tomislav Tomašević (foto TRIS/G. Šimac)

Inače, kako javlja Hina, Grad Zagreb odabrao je u srijedu najpovoljnije ponude za kupnju drobilice i usitnjavača glomaznog otpada, opreme kojom će gradska tvrtka Čistoća posao oporabe glomaznog otpada, umjesto privatnih tvrtki, preuzeti na sebe, a za kupnju se izdvaja nešto manje od šest milijuna kuna.

Dva stroja ukupno su vrijedna nešto manje od šest milijuna kuna, a njihova nabava sufinancirat će se, prema ranije potpisanom ugovoru, iz fondova Europske unije, i to u iznosu od 50 posto, doznaje se iz Gradske uprave.

Odluka je donesena nakon što je prošli utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio javni natječaja za oporabu glomaznog otpada. Tada je najavio da će taj posao od sada, umjesto privatnih tvrtki, raditi gradska tvrtka Čistoća, istaknuvši da će se tako, prema procjeni Čistoće, uštediti oko 33 milijuna kuna godišnje na glomaznom otpadu.

U odluci o odabiru koju je potpisao Tomašević navodi se da je otvoreni postupak javne nabave bio podijeljen u grupe, u jednoj je tražena ponuda za kupnju mobilne drobilice za građevinski otpad, a u drugom mobilnog usitnjivača za glomazni otpad.

Najpovoljniju ponudu za kupnju mobilne drobilice dala je tvrtka Lager Bašić iz Donjeg Stupnika, u vrijednosti 3.146.000 kuna bez PDV-a, a za mobilni usitnjavač najpovoljnija je bila ponuda tvrtke O-K TEH iz Zagreba u iznosu od 2.749.000 kuna bez PDV-a.

U javnom natječaju pristigle su još dvije ponude, no tvrtka GRA-PO iz Gornjeg Stupnika za nabavu drobilice ocijenjena je kao nepravilna jer nisu dostavili tehničku specifikaciju, a nepravilnom je ocijenjena i ponuda grupe TEKNOXGROUP HRVATSKA iz Zagreba jer nisu upotpunili svoju ponudu koju je tražio Grad Zagreb.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI