Neovisni novinarski portal
10.8.2022.
DJEČICA / FILM / KULTURA
Kate koju znate, sutra premijerno u Kninu: Ružno pače u šetnji Nacionalnim parkom Krka…

Kate koju znate, sutra premijerno u Kninu:
Ružno pače u šetnji Nacionalnim parkom Krka…

Draga djeco, velika i mala, ako niste znali, Kate koju znate snimila je – film! Ružno pače. I to u eksterijeru raskošnog, zaštićenog krajolika, u prostoru Nacionalnog parka Krka. Sutra je premijera u Kninu, u klubu A3, s početkom u 20 sati. A već dan poslije, 29. lipnja, Kate i ekipa predstavit će svoj filmski prvijenac Ružno pače i u Splitu, u Centru Solar, također s početkom u 20 sati.  Na YouTubeu film možete pogledati već od 30.lipnja. Pa dragi svi, mali i veliki, navalite!

Ovo je prvi put da “Kate koju znate” izlazi iz svog kućnog teatra, ovo je njihov prvi, pravi pravcati film, kako i sami s ponosom kažu, uz iskreno priznanje da je to i za njih bila velika avantura. A tijekom te zanimljive avanture, zabilježene slikom i tonom, Kate priča jednu od najpoznatijih i vjerojatno najdirljivijih priča koja govori o tegobama odrastanja i spoznavanja samog sebe u odnosu na okolinu, priču o Ružnom pačetu. Nježnu, poučnu, priču o osvješćivanju samoga sebe.

Neumorna Kate ( Karolina Šuša ) pojavljuje se u seriji likova, za koje, priznanje, nije ni znala da ih ima u sebi. Tko dođe na premijeru ( u Knin ili Split ), moći će upoznati i autore filma, čuti iz prve ruke kako filmovi nastaju i kakve ih sve zanimljivosti i nepredviđene situacije prate, a moći će isprobati i neke od živopisnih kostima koji su se koristili u filmu, i na trenutak postati lik iz filmske priče.

Redatelj filma je Toni Wagner, tekst Ružnog pačeta je za veliki ekran adaptirala Karolina Šuša koja je i glavna glumica ( najavljen je i glumac iznenađenja ! ), direktor fotografije je Stjepan Tomić, a za montažu i glazbenu podlogu odgovoran je Duško Korlat. Asistentica produkcije je Višnja Jurišić, koja je s Karolinom Šušom osmislila i kostime. Najavnu špicu potpisuju Sanja Babić i Karolina Šuša, produkciju Naturščik, 2021.,  partneri u projektu su Udruga Atribut i IKS Festival, a projekt je podržalo Ministarstvo kulture i medija te Nacionalni park Krka.

Toliko o faktografiji. Ali, to vam je sve skrivila “Kate koju znate”, mlada splitska umjetnica Karolina Šuša, koju znate zahvaljujući njezinom online programu “Priče za laku noć” koje vam je pričala tijekom protekle pandemijske godine, a koje i danas možete pogledati na YouTube kanalu, ili ste je slušali u živo na dječjim festivalima. Karolina i njezina kreativna, agilna ekipa u projektu Kate koju znate i šarena budućnost, koji je nastavak one Kate koju znate, pokazat će vam  “Ružnim pačetom” svu raskoš NP Krka, zaštićenog prirodnog fenomena kojim su se sa svojim pačetom prošetali.

Karolina Šuša, umjetnica koju možda znate i iz jednog sasvim drugačijeg projekta, Cabaret a la carte, ne krije lokalpatriotsko određenje eksterijera za svoj prvijenac- Ružno pače, jer je i sama porijeklom iz tog kraja kojeg definira rijeka Krka, za nju najljepša i najintimnija od svih rijeka koje znade.

Karolina Šuša, koja slovi kao dalmatinska inačica Mary Poppins, ima ponajprije iznimnu ekipu, ali i cijeli niz talenata: plesačica je suvremenog plesa, pjeva, glumi, adaptira tekstove za svoje filmske projekte, ima široku dječju dušu, vedru i znatiželjnu umjetničku narav, neiscrpnu energiju i kreativnost. Ima 35 godina, rođena je u Opatiji,  porijeklom je iz Kistanja, a već duže živi i stvara u Splitu. S dolaskom u Split, dobila je i umjetničko ime- Kate. A Kate znate, ona nikad ne staje, puna je iznenađenja i puna lijepih priča, za male i velike. I njezino je Ružno pače– prelijepo!

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI