Neovisni novinarski portal
2.5.2024.
dakle pišem / glas iz naroda / izborište / POLITIKA
Branitelj, Stipe Radilović, u Apelu izbornim apstinentima: Zar vam nije ponižavajuće da gori od vas odlučuju kako ćete živjeti?

Branitelj, Stipe Radilović, u Apelu izbornim apstinentima:
Zar vam nije ponižavajuće da gori od vas odlučuju kako ćete živjeti?

Stipe Radilović Dalmatino je bio dragovoljac Domovinskog rata, ali spada među one koji ne misle da je time zaslužio cjeloživotne privilegije i lagodan život na teret drugih građana. Svojedobno je sudjelovao u prosvjedu protiv “šatoraškog” pokušaja državnog udara i svrgavanja SDP-ove vlasti, jer, smatra da se vlast bira na izborima, a ne silom i plinskim bocama na ulici. Radilović je uoči drugog kruga lokalnih izbora uputio javni Apel svima koji ne izlaze na izbore.

Apel prenosimo u cijelosti:

-Ja Stipe, dragovoljac i otac dragovoljca Domovinskog rata, ratni pomoćnik zapovjednika 102. brigade, koji domoljublje nije pretvorio u zanimanje (kao mnogi), koji prima civilnu a ne braniteljsku mirovinu, koji je više naučio samoobrazovanjem nego završenim fakultetom,  koji se nakon 45 godina zagrebovanja vratio u našu Dalmaciju, pozivam, molim, apeliram, vi koji ne izlazite na izbore, da s tim prestanete, odmah.

I sam sam se ponekad tako ponašao, jer sam mislio da svojim glasom ne mogu ništa promijeniti u našoj teško bolesnoj državi. O tome sam često razmišljao, analizirao, i na temelju toga shvatio i zaključio, da sam bio u zabludi. Da je svaki glas izuzetno važan možete shvatiti po tome koliko se očajnički bore, da nas ponovno uvjere, da su oni naši spasitelji

Nitko ne može saznati koja će kap preliti čašu, prva, zadnja ili neka između. Možda će to biti upravo vaša kap/glas. Vrijeme je da čaše počnemo prelijevati i da svoje okruženje počnemo čistiti od naplavina, ne samo smeća, već i otrova, što dramatično ugrožava ne samo naše zdravlje, već i naš opstanak.

Najgori od najgorih među nama su nam namjestili klopke, svuda oko nas, uvukli su nas u igru u kojoj njihova kocka na svih šest strana ima šesticu, pa oni ne mogu gubiti, a mi ne možemo dobivati.  Nama ne upravljaju samo aristotelove ‘političke životinje’, već i novo uspostavljene medijske, korporacijske i birokratske ‘životinje’.

Pravda se ne poklanja, ona se osvaja, za što treba djelovati, u čemu je izlaženje na izbore nezamjenljivo.

Tko na izbore ne izlazi, sam je sebe svrstao u neodgovorne, nezrele,  politički nepismene, lijene, trutove, koji žive po puževoj filozofiji (zadovoljan u svoj kućici), a da li je ta kućica na zelenoj livadi ili nekom prljavom prigradskom odlagalištu takvi razliku baš i ne uočavaju.

Politika vam se gadi? I meni, jer je 90-tak posto političara zagađuje, gotovo svakodnevno.

Zar vam nije ponižavajuće da gori od vas odlučuju kako ćete živjeti? Zaboga, razbudite se, uozbiljite se, radi sebe, svoje obitelji, vaših prijatelja, susjeda, znanaca…

Ako i na ove izbore ne iziđete, za nevolje koje će vam se  dešavati  (a biti će ih sve više) ne treba vas žaliti, zaslužili ste ih, jer stojite prekriženih ruku, i usnule glave.

Za koga glasati? Za one koji su državu zarazili lažima, prevarama, obmanama, licemjerjem, lopovlucima? Ili za nove ljude/stranke/liste koji su se pojavili? To sami odlučite.

Zdravi i zadovoljni bili, u ozdravljenoj Hrvatskoj!

Stipe Radilović, iz malog mista, gdje bi arija trebala biti čista…

PS: Ovaj APEL šaljem na 2.800 medijskih email adresa. Njegovim objavljivanjem svaki će urednik sam sebe svrstati u koju skupinu ljudi spada, u one koji žele ozdravljenje bolesne države, ili one koji to ne žele- napisao je u svom Apelu Stipe Radilović.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI