Neovisni novinarski portal
19.3.2024.
crovid / koncertiranje
Šibenska Kulturaljka “na čekanju” : Svirati se mora, makar i s odgodom…

Šibenska Kulturaljka “na čekanju” :
Svirati se mora, makar i s odgodom…

Šibenska Kulturaljka, tradicionalna aktivističko-glazbena manifestacija, koja ove godine obilježava 11.obljetnicu, odgođena je za neka bolja i sigurnija vremena. Plan je bio da se održi početkom proljeća, s velikim koncertnim finalom dan prije Uskrsa, ali proljeće je došlo, s njim nažalost i treći val koronavirusa, koji je još ozbiljniji i teži, pa je i Kulturaljka, u skladu s epidemiološkim mjerama, morala promijeniti svoje planove.

-Trenutne mjere HZJZ-a za glazbena događanja na otvorenom su: maksimalan kapacitet do 500 ljudi, 4 m2 po osobi prostora uz obavezna sjedeća mjesta te sa zabranjenim plesnim podijem. Za nas organizatore to jednostavno znači da nema smisla raditi rock koncerte- ističe Igor Bergam u ime PARK organizacije iz Šibenika.

Bergam kaže kako se zna što publika od rock koncerta očekuje i zašto dolazi na rock koncert, tako da će s organizatori s koncertnim finalom ovogodišnje Kulturaljke ipak pričekati da se mjere ublaže, a tome se nadaju u drugoj polovici svibnja ili početkom lipnja.

Prošlogodišnja Kulturaljka je, također, bila dijelom odgođena, a dijelom prebačena na društvene mreže, dok je veliki koncert na kojem su nastupali TBF, Let3 i lokalni šibenski bendovi održao 25. rujna u novom šibenskom koncertnom prostoru Hala Šibenik na kojem se, uz poštivanje tadašnjih epidemioloških mjera, okupilo preko 700 posjetitelja, kako podsjeća Bergam.

Kulturaljka je projekt pokrenut 2011. godine s ciljem dobivanja prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku i poticanje pojedinaca na aktivnije sudjelovanje u kulturnom i društvenom životu zajednice, ističu organizatori, udruga PARK. Tijekom proteklih godina, na koncertima dosadašnjih Kulturaljki nastupali su neki od najpoznatijih domaćih sastava urbanog predznaka kao što su Brkovi, Stillness, Goran Bare i Majke, Damir Urban, Pipsi, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Repetitor, Zabranjeno Pušenje, Hladno Pivo, Jinx, Kries, a prije dvije godine premijerni šibenski nastup, upravo na Kulturaljci, imao je i kultni američki gypsy bend Kultur Shock.



Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI