Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
aktivisti / civilno društvo / dobra vijest / pomoć
Šibenska kuća Dražena Frue, i donatora, u četvrtak odlazi na Baniju: Dom za jednu tročlanu obitelj u Malom Gradcu

Šibenska kuća Dražena Frue, i donatora, u četvrtak odlazi na Baniju:
Dom za jednu tročlanu obitelj u Malom Gradcu

Humanitarna akcija “Gradimo kuću za potresene” koju je pokrenuo šibenski “meštar vridnih ruku” Dražen Frua, a provodila se zadnjih dva mjeseca kroz organizaciju PARK, ulazi u svoj veliki finale. U četvrtak šibenska ekipa s četiri kombija vozi u Glinu Fruinu montažnu kuću, u dijelovima, za jednu u potresu stradalu banijsku obitelj.

– Prošli tjedan našli smo obitelj kojoj poklanjamo našu montažnu kućicu, putujemo za naselje Mali Gradac, 20 kilometara udaljeno od Gline. U tome nam je pomogla dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić i njena inicijativa “Ljudi za ljude”. Radi se o tročlanoj familiji, ženi i mužu u srednjim godinama te njihovom 12- godišnjem sinu. Nakon što im je kuća stradala u potresu i više nije u funkciji za život, do sada nisu dobili adekvatan smještaj te će im naša kuća svakako jako dobro doći. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način bili dio naše humanitarne akcije – izjavio je Igor Bergam u ime PARK-a uoči odlaska na Baniju.

Akcija šibenskih humanitaraca pokrenuta je u veljači ove godine, a njihov je zacrtani plan bio je prikupiti 20 tisuća kuna donacija za materijal, gradnju kuće i troškove prijevoza na potreseno područje. Donacije su stigle od brojnih Šibenčana ali i iz drugih krajeva Hrvatske, a humanitarnu akciju “Gradimo kuću za potresene”podržali su i Grad Šibenik, šibenska Turistička zajednica i nekoliko poslovnih subjekata. Svi su oni pomogli da se cilj ostvari i da kuća stigne na svoje odredište – u Mali Gradac.

U četvrtak montažna kuća Fruinih ruku djelo odlazi na Baniju gdje će, na lokaciji u Malom Gradcu biti montirana u 4-5 dana, a postavit će se izolacija i instalacije za struju i odvodnju kako bi život u njoj bio apsolutno funkcionalan.

A kako su PARK i Dražen Frua vezani za glazbu tako će i sastavljanje donirane kuće za banijsku obitelj proteći uz biranu glazbenu pozadinu. U subotu će se, javljaju iz PARK-a, na glavnom gradskom trgu u Glini održati prigodni glazbeni program za koji su zadužene udružene DJ-snage s Banije i iz Šibenika, čime će se na najbolji mogući način obilježiti kraj akcije u kojoj je humanost opet pobijedila.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI