Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
crovid / šibenik / zdravlje
Šibenska bolnica zbog dramatičnog pogoršanja epidemiološke situacije otkazala sve unaprijed dogovorene kirurške zahvate!

Šibenska bolnica zbog dramatičnog pogoršanja epidemiološke situacije otkazala sve unaprijed dogovorene kirurške zahvate!

Dramatičnim priopćenjem obratila se danas javnosti ravnateljica Opće bolnice Šibenik, Sanja Jakelić, kako bi upozorila da zbog rasta broja novooboljelih od koronavirusa, a u Šibensko-kninskoj županiji ih je u zadnja 24 sata čak 116, šibenska bolnica ukida unaprijed dogovorene kirurške zahvate. Radi većeg priljeva covid- pacijenata, Bolnica će i dodatno reorganizirati dio djelatnosti kako bi se osigurali dopunski kapaciteti. No, da se bi bilo nepotrebne panike, ravnateljica Jakelić napominje da će se sve operacije hitnih i onkoloških bolesnika obavljati nesmetano.

U zadnjih desetak dana Šibensko-kninska županija bilježi nagli rast broja novozaraženih covidom-19, po čemu je u samom vrhu u Hrvatskoj, pa je i među prvima pooštrila epidemiološke mjere. Na području županije trenutno su 424 aktivna slučaja zaraze koronavirusom, u bolnici ih je na liječenju 69, od kojih je šestoro priključeno na respiratore. U kninskoj bolnici liječi se 12 oboljelih od covida. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 1997 osoba, priopćio je danas županijski stožer civilne zaštite ŠKŽ.

Zbog svega toga, a s obzirom na ograničene ljudske resurse, ali i covid- kapacitete šibenske bolnice koji su limitirani na maksimalno 70 postelja, bolnica je bila prisiljena reorganizirati se i prilagoditi novonastalom pogoršanom epidemiološkom stanju u Šibeniku i županiji.
Shodno tomu, izvijestila je priopćenjem ravnateljica Bolnice u Šibeniku, Sanja Jakelić,  “Odjel radiologije se reorganizira na način da će se odvijati rad kroz sve ambulante za onkološke i hitne bolesnike te Nacionalni program preventivnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Odjel nuklearne medicine, medicinsko-biokemijski laboratorij, citološka dijagnostika i transfuzija raditi će nesmetano i po unaprijed utvrđenom rasporedu.

Poliklinički dio odjela kirurgije, otorinolaringologije, oftalmologije, urologije, ortopedije i interne medicine raditi će smanjenim kapacitetima i u skladu s raspoloživim ljudskim resursima te će o daljnjim izmjenama pacijenti i javnost biti pravodobno obaviješteni.

Poliklinički dio Interne medicine radit će s reduciranim kapacitetima te će pacijenti o svim promjenama biti unaprijed obaviješteni.

Odjeli neurologije, psihijatrije, pedijatrije, fizikalne medicine, dermatologije u svom bolničkom i polikliničkom dijelu do daljnjeg rade nesmetano i prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Dnevna bolnica i polikliničko – konzilijarna služba onkološko-hematološke djelatnosti radit će nesmetano i prema unaprijed utvrđenom rasporedu”, priopćila je ravnateljica Sanja Jakelić, pozivajući građane na razumijevanje u ovim iznimno teškim pandemijskim okolnostima.

Šibenska bolnica (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI