Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
crovid / stožeralije
Zapečačena teretana (foto Facebook)

Uhićeni vlasnik teretane kažnjen s 30 tisuća kuna, zapečačen mu poslovni prostor

Zapečačena teretana (foto Facebook)

Andrija Klarić, vlasnik zagrebačke teretane Quantum Premium Gym Trešnjevka, koji je jučer uhićen jer je otvorio teretanu unatoč ‘protuepidemijskim mjerama’ koje su na snazi u Republici Hrvatskoj, kažnjen je novčanom kaznom od 30.000 kuna, a teretana mu je zapečaćena, tj. ne smije ući u svoj poslovni prostor.

“Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja”, objavljeno je iz Inspektorata.

Inspektori Civilne zaštite, također, vlasniku teretane su odredili dvije kazne: jednu za pravnu osobu od 10 tisuća kuna, i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20 tisuća kuna.

Obje su minimalne, kako se ističe.

Zapečačena teretana (foto Facebook)

Oko svega su se oglasili sa Facebook stranice Quantum Premium Gym Trešnjevka.

Evo što su napisali:

-Danas, satima nakon uhićenja vlasnika naše teretane, na naš gym stavljen je pečat koji znači, ne samo da ne možemo raditi unutra, već i to da ne možemo unutra ući po naše stvari ili voditi online trening. Ne znamo još koliko će pečat biti na vratima, ali koliko god bude, on nas ne spriječava da dođemo na Trg bana Josipa Jelačića u srijedu 3.2.2021. Svi se vidimo u srijedu da damo potporu trenerima, ugostiteljima i svima nama kojima je zabranjen rad u ovoj COVID krizi! Podrška Andriji Klariću!! Zdravlje je izbor svakog pojedinca, redovita tjelovježba je jedan od ključnih elemenata jakog imunološkog sustava! Zajedno protiv plandemije u borbu protiv virusa! – objavili su.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI